Björn Ulvaeus, der var med til at stifte ABBA, har været på indkøb. Han har nemlig købt en stor del af rettighederne til afdøde Aviciis bagkatalog.

Avicii er en af de største dj-artister nogensinde. Den svenske stjerne er kendt verden over, og nåede at skabe et utal af hits i løbet af sin – desværre – alt for korte karriere.

LÆS OGSÅ: Ed Sheeran skal for retten

Nu har forældrene til de afdøde stjerne, hvis borgerlige navn var Tim Bergling, solgt 75 procent af rettighederne til hans originalindspilninger og musikkatalog. Køberne er svenske Pophouse, skriver BBC.

Familien har valgt, at de ikke vil sælge alle rettighederne. De ønsker nemlig, at de fortsat kan have en vis medbestemmelse i forhold til, hvordan deres søns musik bliver brugt og promoveret i fremtiden.

Det er ikke hvem som helst, der står bag Pophouse. Virksomheden blev nemlig grundlagt i 2014 af ingen ringere end ABBA-stjernen Björn Ulvaeus.

Han var ikke blot en del af ABBA i mange år, men er også manden, der står bag de famøse ABBA Voyage Shows i London. Det er en række helt unikke koncerter, hvor ABBA optræder som hologrammer.

Det vides ikke, hvad det værdifulde bagkatalog er blevet solgt for. Da det indeholder en lang række store hits, er der dog ingen tvivl om, at det ikke er småpenge, der er tale om.

Forældrene har valgt at sælge ud af rettighederne, fordi de ikke længere har ‘energiniveauet eller evnerne’ til at administrere dem.

“Min kone og jeg føler, at vi bliver ældre, og vi har ikke energiniveauet eller evnerne til fuldt og helt at være på forkant med den nye digitale udvikling og nye streaming-muligheder, der er vitalt for en stor, international artist som Tim,” skriver hans far, Klas Bergling, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hugh Jackman laver uventet comeback

Hertil sikrer de også, at der er penge til Tim Bergling Fonden, som arbejder for at sikre bedre mentalt helbred og unge menneskers velfindende.