Der kommer formentligt ikke nye film med den populære skuespillerinde.

Judi Dench, en af verdens mest anerkendte skuespillerinder både på scenen og lærredet, har antydet, at hendes tid i filmbranchen måske er ved at være forbi. Dench, som vandt en Oscar for sin rolle som dronning Elizabeth I i “Shakespeare in Love” (1998), har ikke medvirket i nogen film siden 2022, hvor hun optrådte i “Spirited”.

Denne uge deltog hun i Chelsea Flower Show i London, hvor hun afslørede, at der ikke er nogen nye filmprojekter på vej. Til en journalist sagde hun: “Nej, nej. Jeg kan ikke engang se!”

Det skriver Deadline.

LÆS OGSÅ  Justin Bieber sælger sin musik

Ifølge The Mirror havde hendes agent ingen yderligere kommentarer til Denchs udtalelser. Dench, som er 89 år gammel, lider af makuladegeneration, en øjensygdom der rammer 1,5 millioner mennesker i Storbritannien. Den aldersrelaterede version (AMD) påvirker mere end 700.000 mennesker og er den største årsag til synstab i landet, ifølge Macular Society.

Denne udtalelse markerer en ændring i forhold til Denchs tidligere beslutsomhed om at fortsætte sin karriere trods sine synsproblemer. Under et tv-interview i sit hjem med Louis Theroux forklarede hun tidligere: “Jeg ønsker ikke at gå på pension. Jeg laver ikke meget for tiden, fordi jeg ikke kan se. Det er slemt.”

LÆS OGSÅ  Oscars 2023 vindere: Den komplette liste

Dench nævnte også, at hun stoler på sin fotografiske hukommelse, og at hun kan huske sine replikker, hvis nogen fortæller hende dem. Hun debuterede på scenen i 1957 og er blevet en af verdens mest respekterede klassiske skuespillerinder.

Udover sin Oscar-vindende præstation fandt hun også et nyt publikum som M, James Bonds chef i MI6, en rolle hun spillede i otte film, fra “GoldenEye” i 1995 til en cameo i “Spectre” i 2015.