Nu er den prægtige villa fra de legendariske julefilm til salg.

Har det været rigtigt jul, hvis man ikke har set ‘Alene hjemme’? Svaret i mange hjem vil formentlig være nej. År efter år ses filmen i december måned, og de fleste kan den efterhånden undenad, når Kevin McCallister giver banditterne Harry og Marv tørt på.

Den berømte villa er nu kommet til salg, og det betyder, at man nu kan få et sjældent kig inden for.

Det skriver det amerikanske medie NBC.

LÆS OGSÅ  Channing Tatum afslører: Derfor gik vi fra hinanden

Ligesom det skildres i filmene, befinder huset sig i den amerikanske storby Chicago, som er kendt for sin rigdom på kulturelle tilbud såsom; jazz, blues og arkitektur.

Ejendommen, der ligger på 671 Lincoln Avenue i Winnetka, blev senest sat til salg i 2012, hvor den nuværende ejer erhvervede huset for 1,25 millioner dollars, hvilket dengang svarede til cirka 8,5 millioner danske kroner. Siden den nuværende ejer overtog huset, er det blevet renoveret i 2018, dog under omhyggelig bevaring af de ikoniske detaljer og elementer, der kendetegner boligen.

Ifølge ejendomsmægleren råder huset over mere end 800 kvadratmeter og omfatter blandt andet fem soveværelser, seks badeværelser, to stuer, et køkken, en hjemmebiograf, en garage med plads til tre biler og en basketballbane.

Nedenfor kan du se billeder af villaen.

Artiklen fortsætter under billederne…

Foto: Husets facade / Zillow
Foto: Husets hall/ Zillow
Foto: Husets stue/køkken / Zillow
Foto: Husets bagside / Zillow

Det koster det

For at kunne erhverve dette ikoniske hus skal man være i besiddelse af en betydelig formue. Huset er nemlig udbudt til salg for ikke mindre end 5,25 millioner dollars, hvilket i dagens kurs svarer til omkring 36 millioner danske kroner.

Det er værd at bemærke, at kun husets facade blev anvendt i filmoptagelserne. De øvrige indendørsscener blev nemlig optaget på kulisser i en nedlagt skole i Illinois.

LÆS OGSÅ  Anne Stampe gik i heste-terapi

‘Alene Hjemme’ filmserien er en sand klassiker inden for familiekomediegenren, elsket af både børn og voksne over hele verden.

Den første film i serien, ‘Alene Hjemme,’ havde premiere i 1990 og blev instrueret af Chris Columbus, med et manuskript skrevet af John Hughes. Historien følger den unge Kevin McCallister, spillet af Macaulay Culkin, som ved en fejltagelse bliver efterladt hjemme alene, mens hans familie tager på juleferie i Paris.

I løbet af sin tid alene, må Kevin bruge snilde og snarrådighed for at forsvare sit hjem mod to klodsede indbrudstyve, spillet af Joe Pesci og Daniel Stern, kendt som “The Wet Bandits.” Kevin sætter en serie af geniale og humoristiske fælder op, som både skræmmer og skader tyvene.

LÆS OGSÅ  Kendt skuespiller forsøgte at stoppe knivstikkeri

På grund af dens store succes fulgte filmen op med flere fortsættelser. ‘Alene Hjemme 2: Glemt i New York’ kom ud i 1992 og følger Kevin, der denne gang kommer til at tage det forkerte fly og ender alene i New York City. Her møder han igen ‘The Wet Bandits,’ som nu kalder sig ‘The Sticky Bandits,’ og en ny omgang spændende eventyr begynder.

De efterfølgende film i serien, ‘Alene Hjemme 3’ fra 1997, ‘Alene Hjemme 4’ fra 2002, og senere ‘Alene Hjemme: The Holiday Heist’ fra 2012, introducerede nye karakterer og historier, selvom de ikke opnåede samme ikoniske status som de første to film.