I første omgang havde Kurt Ravn takket nej til en rolle i Sommerdahl.

I øjeblikket ruller Sommerdahl over skærmen på TV 2 med sin femte sæson.

Serien er blevet et kæmpe hit både her hjemme i Danmark og i udlandet.

Faktisk har serien for nylig slået seerrekord i Tyskland, hvor den også har slået Barnaby, som ellers er en kæmpe favorit i Tyskland.

LÆS OGSÅ  Lars Mikkelsen med vigtigt opråb til danskerne: 'Jeg ved, hvor meget det kan hjælpe'

Kurt Ravn er blandt de mange kendte navne på Rollelisten i Sommerdahl. Her spiller han fiskehandleren Otto.

Kurt Ravn har spillet med i et utal af danske film og serier.

Han er især kendt fra tv-serien ‘Matador’, hvor spillede han karakteren Lauritz Jensen, også kendt som ‘Røde’, der er jernbanearbejder og aktiv i kommunistpartiet. Karakteren bliver gift med stuepigen Agnes, og de får børn sammen.

I 1980’erne og 1990’erne var han en del af tv-satire-programmerne “Så GiKK” og “Den gode, den onde og den virk’li sjove”.

Derudover har han også haft roller i serier som ‘Anna Pihl’ og ‘Forbrydelsen’.

Til BILLED-BLADET fortæller han om hvordan han reagerede, da han blev tilbudt en rolle i Sommerdahl. Faktisk svarede han i første omgang nej.

Årsagen var, at det i starten var en mindre rolle i én episode – og det var Kurt Ravn altså ikke interesseret i. Han synes ikke, at der var nok kød på rollen.

LÆS OGSÅ  TV 2 hæver prisen: Den 1. juli bliver det dyrere

Men det var kun rollen han ikke var helt tilfreds med, for faktisk ville han gerne med i serien. Derfor endte det også helt anderledes med Otto, end først planlagt.

Han fortæller til BILLED-BLADET, at han kom med et forslag til seriens forfatter, Lolita.

“Jeg sagde til forfatteren Lolita, at hvis hun kunne skrive en god skurkerolle til mig, der var psykopatisk, så ville jeg gerne være med. Og det gjorde hun så,” fortæller den populære skuespiller.

Kurt Ravn fortæller også, at han synes det er sjovt at være med, fordi serien hele tiden udvikler sig. Derudover nyder han at optage i Helsingør om sommeren, sammen med sine gode kolleger.

Du kan se Sommerdahl søndag kl. 20.40 på TV 2 Charlie eller på TV 2 Play.