I weekenden kommer dronning Mary på besøg.

Personalet og ledelsen på Sct. Maria Hospice i Vejle gør sig klar til et helt specielt besøg.

Klokken 12.20 på søndag, ankommer H.M. Dronning Mary til hospice på Karl Bjarnhofsvej 2 i Vejle, hvor hun får mulighed for at opleve dagligdagen på nært hold.

“Vi vil meget gerne give dronning Mary et lille bitte indblik i, hvordan en helt almindelig dag på et hospice er. Blandt andet skal hun snakke med nogle af de fagpersoner, som er på arbejde den dag. Og imens vi følger hende rundt her, sætter vi hende ind i, hvad hospicefilosofien er for en størrelse og hvad der er af behandlingsmetoder,” fortæller hospicechef Lone Jensen til Vejle Amts Folkeblad, og fortsætter.

LÆS OGSÅ  Første invitation modtaget: Dansk sportsstjerne skal til prins Christians 18-års fødselsdag

“Hun skal høre om madens betydning for omsorg – eller rettere omsorgen i maden, og så skal hun snakke med vores overlæge, vi skal synge lidt, og musikterapeut Marie Falk vil vise os noget af det, hun kan. Og i fald det lykkes, skal Dronning Mary tale med en af vores patienter. Men den del af programmet er vi ikke helt sikre på endnu.”

Starten på en meningsfuld dag

Før besøget på Sct. Maria Hospice starter dronningens dag i DGI Huset Vejle, hvor hun vil overrække Hjernesagens Forskningslegat samt Hjernesagens Ærespris.

Velkomsten står otteårige Johanne for, som har personlig erfaring med Hjernesagens arbejde, da hendes far fik et slagtilfælde for to år siden.

Dronning Mary vil være til stede i DGI Huset fra klokken 10.45 til klokken 12.

LÆS OGSÅ  Kong Charles giver prins Harry den kolde skulder: Hold dig væk

Gentagne besøg i 7100

Dronning Mary har tidligere besøgt Vejle og var senest til stede ved indvielsen af Det Nationale Sorgcenters nye hovedsæde på Flegborg 6.

Byen kan se frem til endnu et royalt besøg til sommer, når både dronning Mary og Kong Frederik ankommer med Kongeskibet Dannebrog den 22. august.