Det bliver altså ikke aktuelt for Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard er tilbage på cyklen efter sit voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt, men han er tilsyneladende ikke klar til at deltage i konkurrencer endnu.

Den beskedne cykelrytter fra Glyngøre er i fuld gang med sin genoptræning med henblik på årets Tour de France. Det er dog stadig usikkert, om han vil kunne starte i løbet.

LÆS OGSÅ  Glædelig opdatering fra 'Vild med dans'-vinder: Det bliver forhåbentligt det sidste

Nu er det blevet annonceret, at Vingegaard ikke vil deltage i Criterium du Dauphine, som ellers er en populær opvarmning til Tour de France for mange af de store ryttere. Dette er blevet bekræftet af løbsarrangørerne ifølge AFP.

Det en uge lange løb i det sydøstlige Frankrig fungerer traditionelt som forberedelse til Tour de France. Det var forventet, at Vingegaard ville konkurrere mod Remco Evenepoel og Primoz Roglic i dette løb.

Med Vingegaards fravær vil det i stedet være Evenepoel og Roglic, der kæmper om sejren. Begge ryttere var også involveret i det styrt, der sendte Vingegaard på hospitalet. Roglic slap med mindre skader, mens både Vingegaard og Evenepoel pådrog sig flere brud.

Evenepoel, der brækkede et kraveben og skulderblad, vil snart deltage i sit andet løb i Frankrig i år efter Paris-Nice i marts, hvor han dominerede Roglic.

LÆS OGSÅ  Sofie Linde tilbage på skærmen hos DR: Ender i tårer

Vingegaard, som ud over et brækket kraveben og ribben også fik en punkteret lunge, er ikke på deltagerlisten for Criterium du Dauphine, som han vandt sidste år. Han genoptog først sin træning den 7. maj og blev set træne på Mallorca i sidste uge, men hans deltagelse i Tour de France er stadig usikker.

I Vingegaards fravær vil Team Visma – Lease a Bike satse på de amerikanske ryttere Sepp Kuss, der vandt Vuelta a Espana sidste år, og Matteo Jorgenson, der sejrede i Paris-Nice i marts.

Andre favoritter i årets Criterium du Dauphine inkluderer Juan Ayuso og Carlos Rodriguez fra Spanien, Tao Geoghegan Hart fra Storbritannien, David Gaudu og Guillaume Martin fra Frankrig, Santiago Buitrago fra Colombia og Felix Gall fra Østrig, som alle sigter mod podiet.