Det sydkoreanske boyband BTS, som er kendt i hele verden, bliver opløst i de kommende tre år – det er dog ikke frivilligt.

Det sydkoreanske boyband BTS, der har milliarder af streams på blandt andet Spotify, er nødt til at tage sig en ufrivillig pause på intet mindre end tre år.

LÆS OGSÅ: Kendt rapper trækker stikket

Grunden til dette, er at det kendte bands ældste medlem Kim Seok-jin skal en tur militæret. I Sydkorea er der nemlig ikke nogen måde, hvorpå man kan slippe udenom sin obligatoriske værnepligt i militæret.

Det er blevet meldt ud af agenturet for BTS, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kim Seok-jin, der blot er kendt under navnet Jin, har forsøgt at udskyde sin værnepligt lige så længe, det overhovedet har været muligt. Han fylder snart 30 år, og derfor kan han ikke længere udskyde det.

I Sydkorea er der nemlig en lov om, at alle egnede mænd mellem 18 og 28 år skal aftjene en værnepligt på 18 måneder. Det har til formål at sikre, at landet vil være beredt i tilfælde af, at naboerne fra nord skulle forsøge på noget.

I særlige tilfælde er der dog mulighed for at udskyde sin værnepligt, indtil man bliver 30 år. Det har Kim Seok-jin haft mulighed for at gøre, men nu er tiden løbet fra ham.

BTS’ agentur har desuden meldt ud, at de øvrige seks medlemmer af BTS har planer om at aftjene deres værnepligt, når det er tid til dette. Derfor vil det kendte boyband først blive genforenet igen i 2025.

LÆS OGSÅ: Harry Styles måtte afbryde koncert: Blev ramt i skridtet

“Medlemmerne af BTS ser frem til at genforenes som en gruppe igen omkring 2025 efter deres militære forpligtelser,” lyder det fra agenturet i en udtalelse.