Et ultimatum fik ham til at ændre kurs.

Niels Olsen fik sit internationale gennembrud, da han sammen med sin bror vandt Eurovision Song Contest i 2000 med sangen “Fly on the Wings of Love”. Men bag scenen kæmpede han med alvorlige personlige udfordringer.

Allerede i midten af 1960’erne var Niels, kendt som ‘Noller’, og hans storebror Jørgen opvarmningsband for The Kinks i København. De blev hurtigt populære i Danmark, hvor deres musik og charme gjorde dem til lokale stjerner.

LÆS OGSÅ  'Badehotellet'-stjerne afslører: Fik uventet besked hos lægen

Men i takt med deres succes udviklede Niels en afhængighed af alkohol og stoffer, hvilket plagede ham gennem mange år. “Der var en tid, hvor jeg var meget fortabt. Jeg kan slet ikke huske 1980’erne,” sagde Niels i et interview med BT.

I slutningen af 1990’erne nåede Niels bunden, og hans kone Kirsten gav ham et ultimatum: Stop med at drikke, eller forlad hjemmet.

Dette ultimatum, sammen med støtte fra vennen Jacob Haugaard, blev vendepunktet for Niels. I februar 1997 drak han sin sidste dråbe alkohol og har været ædru lige siden. “Han har været ædru i 27 år,” siger Kirsten stolt.

LÆS OGSÅ  Britney Spears har fået mundkurv på

På trods af sin tidligere kamp med misbrug formåede Niels at stå på scenen i Stockholm i 2000 og vinde Eurovision med sin bror Jørgen.

Deres sejr var et af højdepunkterne i deres karriere, og sangen er fortsat elsket af mange den dag i dag. Men få vidste, hvor tæt Niels havde været på ikke at kunne deltage på grund af sine personlige kampe.

Efter deres Eurovision-sejr fortsatte Brødrene Olsen med at udgive musik og turnere, men i de seneste år har Niels’ helbred været en stor udfordring.

LÆS OGSÅ  Rygterne tager til: Nu bryder Janni Ree tavsheden

I 2019 blev han ramt af flere blodpropper i hjernen, og lægerne diagnosticerede ham med en sjælden og uhelbredelig form for hjernekræft. Prognosen var dyster, og lægerne gav ham kun få uger at leve.

Imod alle odds reagerede Niels positivt på en intensiv behandling, og efter halvandet år på hospitalet blev han erklæret kræftfri. Denne mirakuløse bedring kom dog ikke uden omkostninger. Niels lider nu af dropfod, en tilstand der gør det svært for ham at gå. Men han er taknemmelig for at være i live og har en positiv indstilling til fremtiden.

Brødrene Olsens musik lever videre, og deres Eurovision-sejr står som et af de lyseste øjeblikke i dansk musikhistorie.