Nu deles nye detaljer om Harrys nylige besøg i Storbritannien.

Prins Harry tilbragte for nylig tre nætter på et hotel i London, hvor han deltog i fejringen af Invictus Games’ tiårsjubilæum.

Det er nu kommet frem, at han afslog en invitation fra sin far, Kong Charles, om at bo på en kongelig residens. Årsagen til afslaget var Harrys bekymringer om sikkerheden.

Det skriver Mirror.

LÆS OGSÅ  Kronprinsesse Mary trækker overskrifter: Hånet i udlandet

Harrys ophold i London foregik uden møder med andre medlemmer af den kongelige familie, herunder hans far. Ifølge en talsmand for Harry skyldtes dette kongens travle tidsplan.

Dog sættes der spørgsmålstegn ved denne forklaring, da det er blevet rapporteret, at Charles faktisk havde tilbudt Harry at bo på en kongelig residens, velvidende at Harry ikke længere har en officiel bolig i Storbritannien.

Flere britiske medier skriver, at Harry afslog tilbuddet, fordi der ikke var sikkerhedsforanstaltninger på plads. Han ville have boet et sted med offentlig adgang uden politibeskyttelse, hvilket fik ham til at vælge et hotel i stedet, så han kunne bevæge sig ubemærket.

Det vides ikke præcist, hvilken residens Harry blev tilbudt, men St James’ Palace nævnes som en mulig kandidat. Paladset er hjem for Prinsesse Beatrice og har også værelser til Prinsesse Anne. Det ligger desuden tæt på Clarence House, hvor kongen opholder sig, hvilket kunne have givet far og søn mulighed for at mødes privat med beskyttelse af bevæbnede vagter.

LÆS OGSÅ  Kongehuset skifter mening: Får apanage før tid

Kongelige residenser har bevæbnede vagter ved ind- og udgange og er udstyret med de mest avancerede sikkerhedssystemer i landet. Harrys primære bekymring er dog sikkerheden udenfor disse områder.

Efter at Udvalget for Beskyttelse af Royalty og Offentlige Personer (Ravec) i februar 2020 besluttede, at Harry og hans familie ikke længere var berettiget til samme grad af personlig sikkerhed ved besøg i Storbritannien, ansøgte Harry om en retslig gennemgang.

Han anklagede dengang indenrigsministeriet for ulovlig og uretfærdig behandling ved at nægte hans familie retten til automatisk sikkerhed og hævdede, at han blev behandlet mindre gunstigt end andre.

Harry tilbød at betale for sin egen sikkerhed, men fik at vide, at Metropolitan Police Service ikke var til leje.

LÆS OGSÅ  Kronprins Frederik heppede fra tribunen: Læs Holger Runes vilde reaktion

Han tabte en juridisk sag i februar, hvilket efterlod ham med en anslået advokatregning på over 1 million pund. Nu er han forpligtet til at give mindst 28 dages varsel om sine besøg i Storbritannien, inklusive alle detaljer om sine rejsearrangementer, så udvalget kan vurdere hans sikkerhedskrav.

Spørgsmål om Harrys fortælling om hans nylige besøg i Storbritannien er blevet rejst. Sunday Times kongelige redaktør Roya Nikkhah forklarede på podcasten “The Royals with Roya and Kate”, at det ikke virkede rigtigt, da Harrys talsmand udtalte, at det ikke var muligt for Harry at se sin far på grund af kongens travle tidsplan.

Efter yderligere undersøgelse viste det sig, at Charles havde sagt ja til Harrys anmodning om at bo på en kongelig residens, hvilket ville have gjort det lettere for dem at mødes.