Da dronning Margrethe drog på ferie, var det en anderledes tur end normalt.

Dronning Margrethe, efter at have været ved roret i 52 år, tog sig en velfortjent pause fra de seneste tiders turbulens og begav sig på ferie sidste uge.

Traditionen tro valgte hun Norge som sit feriemål på denne årstid. Denne gang var det dog med en ændring; hun måtte undvære besøg hos nogle af sine nærmeste venner.

Det skriver BILLED-BLADET.

Under normale omstændigheder ville hendes ophold i Norge inkludere hyppige besøg hos kong Harald og dronning Sonja. Men i år var det norske kongepar ikke til stede på slottet, da de var på ferie i Malaysia. Kong Harald blev ramt af en infektion, der krævede hospitalsindlæggelse, med dronning Sonja ved sin side.

Dette forhindrede Margrethe i at tilbringe tid med sine gode venner, især dronning Sonja, som hun har delt mange minder med. De to dronninger har tidligere nydt mange skiture sammen i de norske fjelde, selvom de med tiden har måttet opgive denne aktivitet på grund af alderens skavanker.

I de senere år har Margrethe derfor nydt sit ophold i Norge med hyggelige stunder på det norske kongeslot, hvor hun har boet under sine besøg.

Det er uklart, om Margrethe var informeret om Haralds helbredstilstand før hun tog afsted, men hendes ferie blev gennemført som planlagt, hvilket understreger hendes faste ferierutiner: London i december, Norge i februar, og sommeren tilbringes på hendes vinslot i Cayx, Frankrig.