I aften skal fem blive til fire.

Femte liveshow i ‘X Factor’ bliver en hyldest til familien, hvor deltagerne, nu kvartfinalister, træder ind på scenen med sange, der rører ved hjertets dybeste strenge.

Aftenens tema, familie, udfolder sig i et repertoire valgt i tæt samarbejde med dommerne, og for første gang i sæsonen vil deltagerne også forene deres stemmer i en fællessang.

Det skriver Her og Nu.

Med Level 42s ‘Running In the Family’ som åbningsnummer, er scenen sat for en aften, der ikke alene tester deltagerne musikalske evner, men også deres evne til at formidle følelser og personlige historier gennem musikken.

Fra Simon Kvamms deltagere, hvor Helene Frank giver sig i kast med ‘Natsværmer’ af Lars H.U.G., til brødreparret Selmani, der tager publikum med på en rejse gennem Nik & Jays ‘Novembervej’, spænder aftenens repertoire bredt.

LÆS OGSÅ: Det venter der i søndagens nye afsnit af ‘Badehotellet’

LÆS OGSÅ: Melder ud: Nu er der nyt om kong Charles

Oh Lands deltager, Elva, går på scenen med Tracy Bonhams ‘Mother Mother’, og Thomas Blachmans unge talent, Cristian Oprea, tolker Animal Collectives ‘My Girls’.

KAOS, venneparret under Blachmans vinger, tager fat i Zar Paulos ‘Klap for fædrelandet’.

Særlig gæst i studiet

Aftenen byder også på en særlig gæsteoptræden af den talentfulde musiker August Høyen, der med sin optræden af ‘Min Mor’ tilføjer et ekstra lag af følelser til showet.

“Det er virkeligt stort for mig at få den her mulighed. Man har jo set programmet, siden man ikke gad børste tænder. Så det bliver en helt vild oplevelse,” deler en begejstret Høyen.

“At det netop bliver sangen ‘Min Mor’, betyder også noget ekstra. Jeg skrev den alene i min seng en sen aften, og det bliver dejligt at dele ud af noget så intimt.”