Prins Harrys beslutning om at lave netop det besøg, efter at han tidligere har ytret stor bekymring om sin sikkerhed, har skabt stor undren.

Prins Harry og Meghan Markle har for nylig været på en tre dages rejse til Nigeria.

Undervejs på turen besøgte Harry et militærhospital i Kaduna, en stat som er beliggende små 200 kilometer fra hovestaden Abuja.

LÆS OGSÅ  Nu er den på vej: Prins Harrys bog har fået udgivelsesdato

Prins Harry har tidligere udtrykt store bekymringer for både sin og Meghans sikkerhed, blandt andet i Storbritannien. Men tilsyneladende vakte besøget i Kaduna ikke de store bekymringer.

Det skriver The Sun.

Hvis man tager et kig på det britiske udenrigsministerium fraråder de alle rejser til Kaduna, da området er kendt for farlige banditgrupper, som bortførte 2.000 mennesker i 2020.

Under besøget på hospitalet mødte Harry nigerianske soldater, der var blevet såret i kamp mod terrorgruppen Boko Haram. Soldaterne havde lidt alvorlige skader, mange af dem på grund af baghold og bombeeksplosioner, hvilket havde resulteret i tab af lemmer for nogle.

Dog rejste Harry ikke helt alene, han var omgivet af sikkerhed.

LÆS OGSÅ  Første invitation modtaget: Dansk sportsstjerne skal til prins Christians 18-års fødselsdag

Harry blev eskorteret af et firepersoners sikkerhedsteam samt en konvoj af ti militærlastbiler og tre pick-ups udstyret med monterede maskingeværer.

Hans tilstedeværelse i det farlige område kom dog alligevel som en overraskelse, da han tidligere har udtrykt bekymringen for familiens sikkerhed i Storbritannien, hvilket tidligere har forhindret at familien har lyst til at vende tilbage til England.

Den tidligere kongelige beskyttelsesofficer Ken Wharfe undrede sig over Harrys beslutning om at rejse til en så usikker region, når han samtidig har udtalt, at London er for farligt for hans familie.

Under besøget på hospitalet undskyldte Harry for ikke at have Meghan med og understregede, at fokus var på de sårede og syge nigerianske soldater, der beskytter befolkningen.

LÆS OGSÅ  Faretruende konsekvenser: Prins Harry i alvorlige problemer

Som en gestus af taknemmelighed gav hospitalets personale ham to malerier – et af ham selv med Meghan og et af ham med sin mor, Diana.

Meghan havde en privat aftale og sluttede sig til Harry, da han vendte tilbage til Abuja.