Buckingham Palace bekræfter efter måneder med spekulationer. Et hav af artikler og forundringer. Men nu skulle det være sikkert og vist.

Prins Harry deltager i Kong Charles’ kroning næste måned, men hans kone Meghan, Hertuginden af Sussex, bliver i USA med parrets børn.

“Vi kan bekræfte, at Hertugen af Sussex vil deltage i Kroningsceremonien i Westminster Abbey den 6. maj. Hertuginden af Sussex vil forblive i Californien med Prins Archie og Prinsesse Lilibet”, udtaler paladset i en erklæring.

Der har været stor offentlig spekulation om, hvorvidt Sussex-parret ville rejse til Storbritannien for den historiske begivenhed. Og udmeldingerne om, hvorvidt de ville komme har været blandede.

I marts udtalte hertugens talsmand til CNN, at parret havde modtaget en invitation til kroningen, men endnu ikke havde bekræftet deres deltagelse.

I prinsens biografi “Reserven”, der udkom i januar, langede Prins Harry ud efter flere af hans familiemedlemmer og afslørede en række private konfrontationer mellem ham og andre højtstående royale personligheder. Ligeledes afslørede han detaljer omkring hans brud med familien.

Bogen kom efter en Netflix-dokumentar og et Oprah-interview i 2021, der blev karakteriseret som sprængfarligt.

Alligevel sagde Harry i et interview i januar, som han lavede for at promovere sin bog, at døren til hans familie altid er “åben”.

“Bolden er på deres banehalvdel. Der er meget at diskutere, og jeg håber virkelig, at de er villige til at sætte sig ned og tale om det,” udtalte Harry.

Kong Charles og Dronning Camilla vil blive kronet den 6. maj i Westminster Abbey.

Kroningen vil omfatte tre dages fejring over hele landet, hvor offentligheden vil blive inviteret til at deltage.

Harrys egentlige rolle i kroningen er uklar, da han ikke længere er en aktiv del af den kongelige familie, efter han trådte tilbage fra sine pligter for tre år siden.