Den Oscar-vindende filminstruktør er blevet kendt skyldig i en voldtægt begået i 2013. Han er blevet dømt til at skulle betale en enorm erstatning til kvinden.

Torsdag blev filminstruktør Paul Haggis af et nævningeting i New York City fundet ansvarlig for en voldtægt af en kvinde begået i 2013.

LÆS OGSÅ: Britney Spears med chokerende afsløring om bryllup

Den kendte instruktør, der står bag filmhit som ‘Million Dollar Baby’ og ‘Crash’, er blevet dømt til at betale kvinden, Haleigh Breest, en enorm erstatning.

Ifølge Ritzau har Breests advokat meddelt, at erstatningen vil lyde på mindst 7,5 millioner dollars. Det er svarende til omtrent 56 millioner danske kroner.

Afgørelsen faldt efter en retssag ved Manhattan State Court, der har haft en varighed på 15 dage.

Anklagen mod Paul Haggis er ikke ny. Den stod Breest frem med for første gang tilbage i 2017. Her fortalte hun, at hun var blevet voldtaget af Haggis i hans lejlighed i SoHo på Manhattan. Hun forklarede også, at det skulle være sket efter en filmpremiere i 2013.

Breest er ikke den eneste kvinde, der har valgt at stå frem med anklager mod Haggis. I alt fire kvinder har anklaget ham for seksuelt krænkende adfærd. Den 69-årige instruktør har dog afvist alle anklager.

Ifølge Haleigh Breests advokate er ‘retfærdigheden sket fyldest’. I den anden lejr mener Haggis’ advokat, Priya Chaudhry, at sagen har været uretfærdig, da det blev tilladt, at andre kvinder, der ikke lagde sag an, kunne komme med udsagn i retten.

LÆS OGSÅ: Rygterne florerer: Chris Evans dater ung skuespillerinde

Chaudhry kalder det for et ‘karaktermord’, og hævder, at retssagen er blevet ført efter en hvor der er røg, er der ild-strategi’.