Landsholdstræneren skal forsøge at opgradere sølvmedaljen fra OL i Tokyo – og planen er lagt.

Nikolaj Jacobsen kan mærke franskmændene ånde ham og det danske håndboldlandshold i nakken, mens OL i Paris bliver klargjort til sommer.

Og der er ingen tvivl om at det franske landshold ikke har i sinde at stoppe deres sejrsspor over Danmark.

Efter at snuppe guldmedaljen fra Danmark både ved 2020 OL i Tokyo samt ved EM i Tyskland i forrige sommer, virker det til at ærkerivalerne fra Frankrig fortsat er en torn i øjet for Jacobsen og resten af truppen.

Det hårde arbejde er derfor lagt ind for den danske trup – men heldigvis lyder det til at Jacobsen har øjet på bolden, og et trick eller to oppe i ærmet inden de olympiske lege.

“Jeg har en plan. Og den plan får I så ikke lov til at høre,” delte Jacobsen med et skælmsk grin med DR Sporten.

LÆS OGSÅ: Rasmus Seebach afslører specielt budskab i ‘Askepot’-sang: Den er dedikeret til…

LÆS OGSÅ: Sæt kryds i kalenderen: Snart vender DR-stjerne tilbage

Det er dog en åben hemmelighed, at landstræneren drømmer om flere trumfer i ærmet end de 14 spillere, OL-reglerne tillader. Ved EM og VM er der mere spillerum med hensyn til udskiftninger, hvilket ifølge Jacobsen “gør det ofte lidt nemmere at sætte navne på holdkortet.”

“Det er en helt anden opgave at skulle udtage til et OL. Der skal man tænke mere bredt. Det skal være 14 holdbare spillere, fordi man ikke har de udskiftninger, man normalt har,” siger Jacobsen, der antyder en strategisk tilgang til udvælgelsen af spillere, der skal kunne holde til presset og intensiteten ved de olympiske lege.

Mens Jacobsen taktikere i det skjulte, lurer spørgsmålet: Vil han formå at balancere talent og taktik på en måde, der overgår de begrænsninger, OL-formatet stiller? Og hvilke velkendte ansigter må måske vige pladsen for spillere valgt for deres udholdenhed og alsidighed frem for deres popularitet?