Nu lyder der en melding om Jonas Vingegaard, efter han er blevet udskrevet fra hospitalet.

Efter et voldsomt styrt under Itzulia Baskerlandet er Jonas Vingegaard nu hjemme fra hospitalet og står over for en udfordrende genoptræningsproces.

Med brækkede ribben, et kraveben, en finger og en punkteret lunge, er den danske Tour-legendes vej tilbage til cykelsporten fyldt med usikkerhed.

Vingegaard forlod hospitalet i Baskerlandet, hvor han havde været indlagt i 12 dage. Det længere hospitalsophold skyldtes en alvorlig lungeskade, der opstod efter hans styrt.

Læs også: Husker du Meghan Markle i ‘Suits’? Det sagde hun om at forlade serien

Ifølge Frans Maassen, sportsdirektør for Visma-Lease a Bike, udgjorde lungeskaderne det største problem for rytteren.

“Han havde punkteret sin lunge. Det var hans største problem. Han havde også et brækket kraveben og flere ribben. Han havde også brækket en finger. Det største problem var den punkterede lunge,” forklarer Maassen til TV2.

Vingegaard og hans team har endnu ikke offentliggjort, hvor han vil tilbringe sin rekonvalescens, men det forventes at han vil være hos sin familie i Danmark eller i Lugano, Schweiz, hvor han flyttede til i 2023.

Teamet har været meget beskyttende omkring danskerens privatliv i denne svære tid.

Læs også: Aldrig sket før: Derfor var der to vindere i populært DR-program

Sportsdirektøren beskrev også den forsigtige tilgang, der vil blive taget i Vingegaards genoptræning.

“Han kommer til at gå først, så køre på ”rollers” og til sidst på landevejscykling. Det er proceduren, men jeg kan ikke sige noget om hvornår,” sagde Maassen.

De næste to uger vil være afgørende for at forstå, om Vingegaard kan komme sig i tide til at deltage i næste års Tour de France og potentielt OL.