Det er aldrig sket før, at der er to vindere i programmet.

I en dramatisk afslutning på dette års ‘Alene i vildmarken’ fik vi for første gang to vindere, efter en række intense og farefyldte hændelser i finalen. I det barske Laplands natur havde deltagerne Anne, Ulrik og Claus kæmpet mod elementerne i over 40 dage.

Anne valgte at forlade konkurrencen på dag 44, hvilket efterlod Ulrik og Claus i kampen. Produktionen trådte til sidst ind på grund af alvorlige sikkerhedsbekymringer, da både Claus og Ulrik havde tabt sig betydeligt. Claus havde mistet 16 % af sin kropsvægt og Ulrik over 15 %, hvilket udløste alarmer hos programmets lægeteam.

Læs også: Anders Agger ser tilbage: Dette var det sværeste øjeblik i ‘Indefra’

Situationen blev yderligere forværret af ekstreme vejrforhold, med temperaturer ned til minus 20 grader og store mængder sne, der truede med at isolere deltagerne fra hurtig hjælp i tilfælde af nødsituationer. Derfor besluttede produktionen, at det var tid til at trække både Claus og Ulrik ud af konkurrencen.

Deltagerne modtog beskeden om, at de begge skulle hjem, hvilket fik Ulrik til at bryde sammen i lettelse og taknemmelighed. Begge mænd blev samtidig udnævnt til vindere af ‘Alene i vildmarken 2024’, og delte således sejren.

Læs også: Mads Steffensen løfter sløret: Der er mere på vej

De var begge yderst taknemmelige og glade for at dele denne ære. “Det vil jeg være meget glad og taknemmelig for. Det er 100 % sikkert,” sagde Claus. Ulrik tilføjede, “Det er smukt, at vi er to tilbage, der kan dele det her.”

Denne usædvanlige afslutning på konkurrencen blev markeret med både tårer og lettelse, da begge vindere kort efter modtog besøg.