Kort før finalen løber af stablen er der nu afsløret et kæmpe beløb.

Inden længe slår Arena Randers dørene op til X Factor-finalen, der fra på fredag klokken 20.00 løber af stablen.

Det bliver nemlig anden gang at der bliver skrevet kulturhistorie, når Randers danner rammen om X Factor-finalen og vinderen skal findes.

Læs også: Vidste du det? Så lang tid tager det at indspille ét afsnit af ‘Badehotellet’

Det bliver enten Helene Frank, Cristian Oprea eller Selmani-brødrene, der vil trække det længste strå, når de på fredag vil kæmpe om den eftertragtede titel som årets ‘X Factor’-vinder.

Men bag scenetæppet tegner der sig en anden historie end den man ser på fjernsyn – nemlig en fortælling om økonomisk udfordring og kommunalt engagement.

Læs også: Dejligt nyt for Jesper Buch: Nu sker det for første gang

Arrangementet, som i år forventes at tiltrække tusinder af tilskuere, understøttes nemlig økonomisk af Randers Kommune med et tilskud på 700.000 kroner.

Det bekræfter Randers Event i en mail ifølge Ekstra Bladet.

Her oplyser de desuden, at man har valgt at yde tilskud for at sætte Randers på det kulturelle landkort.

Morten Arnesen, administrerende direktør for Arena Randers, lægger ikke skjul på, at tilskuddet fra kommunen er essentielt for at få økonomien til at hænge sammen:

“Ja, der er ganske rigtigt givet et tilskud til os, så vi kunne få den (‘X Factor’-finalen, red.) her til byen. Vi søgte for at få økonomien til at hænge sammen og var så heldige at få et ja. Vi er lykkelige og taknemmelige over, at kommunen kan se en værdi i at få sådan en begivenhed som den her til byen. Nogle gange får man ja. Andre gange får man nej. Vi har prøvet begge dele”, siger Morten Arnesen og bliver derefter forholdt, hvad de bruger pengene på.

Læs også: Ærlig Sofie Linde: Det savner hun ikke ved ‘X Factor’

“Dem bruger vi ganske enkelt på at dække de udgifter, vi har i forbindelse med afviklingen af ‘X Factor’-finalen. Vi kan ikke køre normal drift i perioden. Så pengene går til driften, afviklingen og arrangementet”.

Når alt kommer til alt, er ‘X Factor’-finalen i Randers mere end blot en musikbegivenhed; det er et vidnesbyrd om en fejring af fællesskab og kulturel stolthed.