Tidligere på ugen blevet det offentliggjort, at instruktør Jean-Luc Godard er afgået ved døden.

På daværende tidspunkt blev der dog ikke meldt noget ud om, hvad dødsårsagen var. Det er der nu blevet meldt ud om.

LÆS OGSÅ: Hvem var Mona Lisa

Hans mangeårige juridiske rådgiver, Patrick Jeanneret, har nemlig bekræftet, at den kendte instruktør døde ved et assisteret selvmord i Schweiz i en alder af 91 år.

Det skriver flere medier, herunder BBC.

I modsætning til i Danmark, er der intet, der forhindrer at få hjælp til at dø i Schwwiz. Her er det nemlig ganske lovligt at hjælpe med et såkaldt assisteret selvmord.

“Godard valgte at søge juridisk bistand i Schweiz for at sige farvel til livet frivilligt på grund af ‘flere invaliderende tilfælde af sygdom’,” fremgår det af en lægelige rapport, fortæller Patrick Jeanneret.

Det franske medie Libération skriver, at Jean-Luc Godard gennem en stor del af sin karriere var fascineret af filosofien bag det at tage sit eget liv.

Efter sigende har han også tidligere talt åbent omkring, at han godt kunne se sig selv forlade verden ved et assisteret selvmord. Og netop dette endte han med at gøre.

LÆS OGSÅ: Prins Andrew mødt af tilråb, da han fulgte sin mors kiste

Der har dog været modstridende meldinger om, hvorvidt Jean-Luc Godard egentlig var syg. Der er nemlig flere kilder tæt på den kendte instruktør, der har fortalt til Libération, at han egentlig ikke var syg, men derimod blot udmattet.