Ingen Badehotellet uden vandbakkelser – gennem serien er det blevet til en hel del af dem.

Der er netop sat punktum i Badehotellet, da det sidste afsnit har rullet over skærmen.

En æra er nu slut, og der kommer ikke flere afsnit af den succesfulde serie.

LÆS OGSÅ  Farvel til TV 2: Populær 'Go'Morgen Danmark'-vært stopper

Da Badehotellet rullede over skærmen med første afsnit, var årstallet i Badehotellet 1928. Da Badehotellet sluttede, sagde vi farvel til alle de elskede karakterer i årstallet 1947.

Der er lagt enormt meget arbejde i serien, for at den skulle være så autentisk som overhovedet muligt. Derfor er maden også lavet, så den passer til tiden dengang.

Blandt andet kom flere af skuespillerne, der skulle være i køkkenet i praktik inden optagelserne, så de havde de bedst mulige forudsætninger for et autentisk skuespil.

Her lærte de at lave mad som man gjorde dengang, blandt andet leverpostej og medisterpølse ved hjælp af en gammeldagskødhakker, samt retter som kylling i gele, rødgrød og andet som også var på menuer på de danske badehoteller dengang.

LÆS OGSÅ  Pamela Anderson på vej med nyt program

Der blev nemlig arbejdet hårdt for, at gøre menuerne så virkelighedstro som muligt.

Dog er det tidligere blevet fortalt, at maden som er med i optagelserne ikke kan spises bagefter. Det skyldes at det tager mange timer at lave optagelserne til en scene, og maden derfor står ude i ofte varme opgivelser i alt den tid.

Derfor ville det være direkte sundhedsskadeligt at spise maden efterfølgende.

En af de desserter som blandt andet bliver serveret på Badehotellet er vandbakkelser.

Og nu deler TV 2 opskriften på en ægte Badehotellet-vandbakkelse.

LÆS OGSÅ  'Vild med dans'-stjerne afslører: Deltagelse havde store konsekvenser

Du får den herunder:

Start med at finde de ingredienser du skal bruge.

Du skal bruge:

Ingredienser

100g smør (eller margarine)

100g hvedemel

2 deciliter vand

4 æggeblommer

4 æggehvider

1L fløde til flødeskum og evt syltetøj.

Herefter er fremgangsmåden således:

Du starter med at koge vandet.

Herefter smelter du smør ved svag varme i en gryde eller kasserolle.

Så tilsætter du melet til smør, mens du pisker. Tilsæt så vandet mens der piskes godt, dejen skal til sidst slippe gryden.

Afkøl herefter dejen.

Tilsæt så æggeblommerne til den afkølede dej en af gangen og rør sammen.

Herefter piskes æggehviderne luftige og vendes i dejen.

Nu skal dejen på bagepladen. Det kan du enten gøre ved hjælp af en sprøjtepose, eller du kan bruge en ske til at fordele dejen. Husk god afstand mellem dejen, ellers sætter de sig sammen.

Varm ovnen op til 200 grader og bag vandbakkelserne i 30-35 minutter på den nederste rille i ovnen. Ovnen skal være lukket under hele bagetiden, ellers risikerer du, at dine vandbakkelser klasker sammen.

Pisk herefter flødeskum.

Når vandbakkelserne er bagt færdig tages de ud, hvorefter de skal køle af. Når de er kølet af, kan du fylde dem med flødeskum og eventuelt en klat syltetøj.

De kan eventuelt pyntes med et lille bær eller creme på toppen.

Foto: Mike Kollöffel/TV 2.