Den kendte ‘Harry Potter’-skuespiller, Helena Bonham Carter, har gjort det klart, at hun ikke har meget tilovers for ‘cancel culture’.

Man kan ikke komme udenom, at der ikke skal meget til, før der bliver taget afstand til eller fjernet ting, personer m.m., hvis det kan virke stødende for nogen.

LÆS OGSÅ: Kunne være endt galt: Harry Styles-stalker truede med drab

Det er et fænomen, der i mange år har været kendt som ‘cancel culture’, som er blevet yderligere udbredt i løbet af de seneste år.

Det er dog langt fra alle, der mener, at det er en positiv tendens. En af dem, der mener, at det ikke er tilfældet, er skuespiller Helena Bonham Carter, der bl.a. er kendt for sin rolle i Harry Potter.

Dette har hun gjort klart i et interview med The Sunday Times, hvor hun fortæller, at det er blevet ‘hysterisk’ og en ‘form for heksejagt’.

“Du kan ikke bare fjerne folk. Jeg hader cancel culture. Det er blevet hysterisk. Der er en form for heksejagt i gang og en manglende forståelse,” siger hun.

I interviewet nævner hun blandt andet J.K. Rowling, der er forfatter af bøgerne om Harry Potter, som eksempel på en person, der har været udsat for ‘cancel culture’.

Hun er flere gange havnet i modvind på de sociale medier, hvilket særligt skete, da hun delte et opslag på Twitter, der blev betragtet som værende ‘transfobisk’.

“Hun har lov at have sin mening. Alle har deres egen traumatiske fortid og danner sig holdninger fra det traume. Du er nødt til at respektere, hvor folk kommer fra og deres smerte,” siger hun, og fortsætter:

“Du behøver ikke at være enig i alt. Det ville være sindssygt og kedeligt. Men hun mener det ikke aggressivt. Hun siger bare noget, som stemmer overens med hendes egne oplevelser.”

Dette betyder også, at Helena Bonham Carter går den modsatte vej af flere gange stjerner, som har spillet med i Harry Potter-filmene.

LÆS OGSÅ: Jennifer Lopez vender tilbage til Instagram med stor nyhed

Både Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har nemlig taget afstand fra J.K. Rowling og hendes udmelding, hvilket flere andre skuespillere fra filmene også har gjort.