Nu skal der tages affære.

Det har været sparsomt med detaljer fra Jonas Vingegaard-lejeren i kølvandet på det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt.

Den danske cykelstjerne er fortsat at finde på et hospital i Spanien. Her har han været indlagt, siden han på 4. etape af Baskerlandet Rundt var involveret i et meget alvorligt styrt.

Det er naturligvis et styrt, der har været med til at skabe tvivl om, hvordan resten af hans sæson kommer til at se ud. På nuværende tidspunkt vides det nemlig ikke, hvornår han er klar til at sætte sig op på cyklen igen.

Læs også: Afslører nye detaljer: Har været længe undervejs

Men det er langtfra det eneste styrt, der har plaget cykelsporten på det eneste.

En bølge af styrt har i 2024 løbet med alle overskrifterne, og Richard Plugge, teamchef for Visma, lægger ikke skjul på, at der skal gøres noget ved problemet.

Han påpeger, at cykelsporten står over for et dobbelt dilemma: At beskytte rytterne og samtidig tænke på sportens forretningsmæssige aspekter. Med hastigheder, der bliver stadigt højere takket være fremskridt inden for cykelteknologi, er der ifølge Richard Plugge ikke den samme udvikling, når snakken falder på sikkerheden:

Læs også: Kaos i ‘Badehotellet’: Aldrig sket før

“En nedprioritering af sikkerheden gør mig ærgerlig og sur. Vi har begyndelsen på løsningen med Safer-projektet. Det er klar til at køre, men af politiske årsager trækker det ud. Det har hastet med sikkerheden i mange år. Hvor mange wakeupcalls behøver vi?”, lyder det i et hudløst ærligt interview med cyclingnews, hvor han samtidig fortæller, at styrtene ødelægger deres sport:

“Hvorfor er det forsinket? Hvis sikkerheden forbedres, så forbedres sikkerheden, og det er godt for alle”.

Vi her på redaktionen ønsker Jonas Vingegaard god bedring, og glæder os til at se danske cykelstjerne tilbage i fuld vigør.