Da Harry og Meghan ankom til Nigeria, blev de budt velkommen af en mand, som faktisk er efterlyst.

Prins Harry og Meghan Markle ankom til Nigeria sidste uge som en del af deres tre-dages rundrejse.

De blev modtaget med åbne arme, men blandt folkene velkomstkomitéen stod en mand med en kontroversiel baggrund. Dr. Allen Onyema, CEO og formand for Air Peace, der fløj parret fra Abuja til Lagos, er efterlyst i USA for en omfattende svindel- og hvidvaskningssag på 20 millioner dollars (137 millioner DKK).

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Det har Kate lavet

Velkomst af en efterlyst forretningsmand

Dr. Allen Onyema, iført marineblå tøj, solbriller og en rød kufi-hat, var en af de få dignitarer, der bød Sussex-parret velkommen på landingsbanen.

Han var i selskab med højtstående militær- og regeringsembedsmænd, da Harry og Meghan steg ud af deres Air Peace fly. Air Peace, grundlagt af Onyema for lidt over et årti siden, er nu den største flyselskab i Vestafrika og opererer internationalt.

LÆS OGSÅ  Kongehuset udsender pressemeddelelse: Prinsesse Isabella har truffet stor beslutning

Anklager om svindel og hvidvaskning

Det britiske medie DailyMail.com har afsløret, at Onyema er en efterlyst mand i USA, anklaget for at have hvidvasket over 20 millioner dollars gennem amerikanske bankkonti.

Ifølge en føderal anklage, indgivet i november 2019, brugte Onyema sin status som fremtrædende forretningsleder til at begå bedrageri.

Der er ingen indikation af, at Harry eller Meghan var bekendt med Onyemas kriminelle fortid, da de mødte ham.

Foto: Airpeace/x

Flyændringer i sidste øjeblik

Oprindeligt havde parret planlagt at benytte et andet flyselskab, men deres planer blev ændret i sidste øjeblik, hvilket førte til deres uventede møde med Onyema.

De anklager, Onyema står overfor, blev indledt af den tidligere amerikanske anklager Byung J ‘BJay’ Pak og føres nu videre af Ryan Buchanan, den nuværende amerikanske anklager for det nordlige distrikt af Georgia.

LÆS OGSÅ  Kate Middletons omdiskuterede billede får advarsel

En bedragerisk facade

Anklagen beskriver, hvordan Onyema og hans medskyldige brugte falske dokumenter og indkøbsordrer til at fremstå som om Air Peace købte fly fra Springfield Aviation Company LLC.

Dokumenterne, der støttede disse køb, var imidlertid falske, og Springfield Aviation, der er ejet af Onyema, ejede aldrig de pågældende fly. Ebony Mayfield, en tidligere ansat i Springfield Aviation, blev i oktober 2022 idømt tre års prøvetid og en bøde på 4.000 dollars for sin rolle i svindelen.