Det vil være en ændring af en lang tradition, men ikke desto mindre ligger der nu et lovforslag klar, der kan fratage en særlig titel fra Kong Charles.

Det drejer sig om Charles’ canadiske titel, som nu er genstand for debat.

Debatten foregår blandt både royalister og fremtrædende kirkelige personer. Det er blevet bemærket, at hans canadiske titel ikke inkluderer rollen som “defender of faith”. Det er ellers en titel, der har været knyttet til den britiske monark siden Tudor-tiden.

At Charles ikke længere skal ‘forsvare den kristne tro’ er en afvigelse fra århundreders tradition og det markerer en historisk ændring, som bliver påpeget fra kirkens side.

Ændringen trådte officielt i kraft i Canada efter dronning Elizabeths død, og den vil således blive implementeret inden kong Charles III’s kroning i Westminster Abbey i London den 6. maj.

Den pensionerede præst Richard Spencer fortæller, at “monarken altid har været den kristne tros forsvarer. Det er mere end blot symbolik.” Det synspunkt bakkes op af flere gejstlige, men det er dog ikke alle, der deler holdningen.

Ærkebiskop Linda Nicholls mener derimod, at den manglende inkludering af “troens forsvarer” afspejler Canadas syn på monarken som en mere pluralistisk og sekulær figur.

Hun mener, at kong Charles III i fortiden har talt om at være en forsvarer af troen i Storbritannien, men at han også anerkender alle trosretningers åndelige rettigheder.

Hvad synes du? Har denne ændring overhovedet nogen betydning?