Nu fortæller Bjarne Henriksen, der spillede Otto Frigh i Badehotellet, at der ikke vare ligeløn mellem skuespillerne.

Det er ikke længe siden, at danskerne tog afsked med en højtelsket tv-serie.

Hvis du skulle være i tvivl, så er der naturligvis tale om TV 2-hittet Badehotellet.

Badehotellet havde premiere den 30. december 2013, og siden blev det til 10 sæsoner.

LÆS OGSÅ  Særlig afsked med 'Badehotellet's mindste stjerne: Det fik Frida

Serien endte med at få 64 afsnit.

Rollelisten var spækket med populære danske skuespillere og havde blandt andet navne som Lars Ranthe, Cecilie Stenspil, Anette Støvelbæk, Amalie Dollerup og mange flere på.

Også Bjarne Henriksen spillede med i serien, han spillede rollen som Fabrikant Otto Frigh.

Han endte med at spille med i 31 afsnit af serien.

I øjeblikket er han aktuel i TV 2-serien Sommerdahl, hvor han spiller rollen som tivolidirektøren Carlo, der endda har to koner.

Derudover kender vi ham også fra serier som blandt andet Rejseholdet, Forbrydelsen og Borgen.

Til Newsner fortæller han nu om tiden i Badehotellet.

LÆS OGSÅ  Stor nyhed forud for kommende sæson af 'Badehotellet'

“Den var enormt sjov at være med i, og det var enormt sjovt at være med i noget, som seerne elskede, men som anmelderne hadede. Det var ret livgivende og fantastisk at se, hvordan anmelderne blev tvunget til at bøje om og sige, at det faktisk var skidegodt. Mage til hykleri skal man lede længe efter, men altså,” lyder det fra en grinende Bjarne Henriksen.

Bjarne Henriksen fortæller også, at han oplevede noget som undrede ham meget. Nemlig at de mandlige skuespillere i Badehotellet typisk fik mere i løn end de kvindelige skuespillere.

Han fortæller desuden, at det var noget som ‘pigerne’ (de kvindelige skuespillere, red.) ikke ville snakke om, for de ville gerne være med igen næste år. Desuden var det noget ‘branchen ikke ville høre om’, og at det udadtil ikke fandt sted.

LÆS OGSÅ  Officielt: Her er årets 'Vild med dans'-dansere

Men alligevel skabte det da noget snak, fortæller han:

“De brokkede sig jo højlydt, og jeg sagde, at jeg forstår sgu da slet ikke, hvorfor vi ikke får ligeløn. Det er jo lige arbejde. Det er lige vigtigt, og så sagde jeg til dem, hvad jeg fik, og det var der ikke nogen af de andre, der fik. Men uanset hvad så vil det være noget, der vil blive ved med at køre. Det er en eller anden regel, man har lavet inden for den business, at kvinder skal have mindre end mænd,” fortæller han om problemet med de uens lønninger.

Du kan stadig se eller gense Badehotellet på TV 2 Play.