Nu kommer der opbakning fra en uventet kant.

TV 2 er ikke just faldet i god jord hos danskerne, efter deres udmelding tirsdag.

Her kom det frem at stationen ville forbyde storskærmsvisningerne af de kommende kampe ved EM i fodbold, som TV 2 havde opkøbt rettighederne til.

Og forståelig nok blev nyheden ikke just varmt modtaget af det fodboldglade folkefærd.

LÆS OGSÅ  Blev afsløret i TV 2-program: Nu politianmelder Dyrenes Beskyttelse

Men nu ser det ud til at kultur- og fodboldinteressante på Christiansborg også ønsker storskærmsoplevelser til sommer, skriver Ekstra Bladet.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt opfordrer TV 2 til at overveje at give dispensationer, så storskærmsarrangementer kan finde sted under sommerens EM-slutrunde.

Ministeren håber, at tv-stationen vil finde en balance, der både tilgodeser deres forretningsmodel og danskernes ønsker om at følge kampene på storskærme.

“Mit ministerium har her til morgen talt med TV 2, og jeg har en klar forståelse af, at det arbejder TV 2 på,” udtaler Jakob Engel-Schmidt til Ritzau.

TV 2 har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at det ikke bliver muligt at afholde storskærmsarrangementer uden for barer og caféer. Dette har ført til kraftig kritik fra politikere på Christiansborg, der mener, at et forbud vil være et selvmål fra TV 2’s side.

LÆS OGSÅ  Anders Breinholt snakker ud om sygemelding

Sportsdirektør Frederik Lauesen fra TV 2 har forsvaret stationens beslutning med økonomiske argumenter:

“Vi ønsker ikke at forære, hvad vi har købt ind i dyre domme, væk. Når vi har købt en andel i EM i fodbold, så er det, fordi vi mener, at vi kan lave en god forretning på det.”

Kulturministeren udtrykker forståelse for TV 2’s position, men håber alligevel på en løsning, der vil gøre det muligt for danskerne at nyde EM som de plejer.

TV 2 konkurrerer på et marked med faldende annonceindtægter og stor konkurrence. Derfor har jeg som kulturminister også forståelse for, at TV 2 naturligvis skal have det hele til at hænge sammen. Jeg håber så, at TV 2 kan få det hele til at hænge sammen, samtidig med at man skaber en mulighed for at dispensere, så langt de fleste danskere har mulighed for at nyde EM som de plejer at gøre,” siger Jakob Engel-Schmidt.

LÆS OGSÅ  Hyrede DR-stjerne til 25.000 kroner: Viste sig at være kæmpe fejl

Spørgsmålet om storskærmsarrangementer under EM er ikke kun et spørgsmål om økonomi, men også om kultur og tradition. Mange danskere har til vane for at samles og se fodbold på storskærme, og det er en del af den fælles oplevelse af store sportsbegivenheder.

TV 2 står nu overfor udfordringen med at finde en løsning, der både tilgodeser deres forretningsmæssige interesser og danskernes ønske om at nyde EM i fællesskab. Det bliver spændende at se, om der kan findes en løsning, der tilgodeser begge parter.