Arbejdet med det ambitiøse projekt har kostet Thomas Vinterberg dyrt, når vi ser på helbredet.

Det har været et udfordrende år for den anerkendte danske instruktør Thomas Vinterberg, som har lagt et enormt arbejde i at færdiggøre tv-serien “Familier som vores” for TV 2, en produktion der markerer kanalens mest ambitiøse projekt til dato. Desværre har dette projekt haft en høj pris for Vinterbergs helbred.

54-årige Vinterberg, der tidligere har vundet en Oscar for sin film “Druk”, står over for en betydelig begivenhed denne efterår med premieren på “Familier som vores” på TV 2. Ifølge Variety.com har rejsen mod denne premiere dog krævet store personlige ofre.

Læs også: Ekspert afslører: Kan være en skræmmende tanke for Harry og Meghan

I et dybdegående interview med et filmblad deler Vinterberg de helbredsmæssige udfordringer, han har mødt under arbejdet med dette omfattende projekt, som har spændt over flere lande, strukket sig over mange måneder og involveret tusindvis af statister samt skuespillere.

“Mod projektets afslutning, måske på grund af udmattelse, brød min krop sammen. Jeg var syg i en hel måned efter, at optagelserne var afsluttet,” fortæller han.

Læs også: Hvordan vil det påvirke fremtiden? Nu svarer Lene Beier

Vinterberg, som også selv stod for manuskriptet til serien, tilføjer: “Det var virkelig en hård prøvelse,” men han skynder sig at tilføje: “Jeg søger ikke sympati her (griner)… Det har været en stor ære.”

Selvom Vinterberg ser frem til premieren til efteråret, hviler han ikke på laurbærrene. Han er allerede i gang med forberedelserne til sin næste store opgave, en filmatisering af Astrid Lindgrens “Brødrene Løvehjerte”. Dette projekt stiller endnu en gang krav til hans helbred, som han må være opmærksom på.

“Det, jeg har lagt mærke til, er, at min krop og min alder pludselig synes mindre i stand til at understøtte mig,” reflekterer han over sin fysiske tilstand.