Musikeren var lørdag aften på scenen for første gang siden sønnens død. Her fandt han tid til at hylde sin afdøde søn på en smuk måde.

Lørdag aften var musiker Thomas Helmig på scenen i Royal Arena i Ørestad.

Den 58-årige aarhusianer har i mange år været et stort navn i dansk musik, men i går var en helt særlig optræden af slagsen.

Det var nemlig første gang at Thomas gav koncert efter sønnen Hugos død. Hugo Helmig døde i en alder af 24 år den 23. november 2022, men dødårsagen er aldrig kommet frem.

Uanset hvad, så har smerten og sorgen været til at føle ud fra de ting, som både Thomas og moder Renée har skrevet om sønnens alt for tidlige død.

I går aftes skulle alle gæsterne naturligvis have en god og glad lørdag, men Thomas fandt alligevel tid til at hylde sin afdøde søn, hvilket man sagtens kan forstå.

Ifølge Ekstra Bladet, så sagde Thomas følgende under lørdagens koncert i Ørestad:

– Jeg vil ikke fortælle jer, hvor meget jeg savner Hugo, og hvor stor en sorg det er for mig og min familie. Det kan ikke beskrives. Men Hugo er her indeni. Han er lyslevende inde i mig, sagde Thomas Helmig.

Herefter spillede han nummeret “Dybt inde i mit hjerte” dedikeret til Hugo. En smuk hyldest.

Ifølge Ekstra Bladet, så var netop denne sang Hugos favoritsang med Thomas.

Inden da havde Thomas spillet en cover version af Hugos eget nummer “Wild”. Dermed var hyldesten altså total.

Generelt har danskerne været meget omsorgsfulde over for familien efter Hugos død.

Tusindvis har skrevet til både Renée og Thomas på sociale medier.

Hjemme i Aarhus havde fans af den lokale fodboldklub også lavet et flot banner med teksten ‘Hvil i fred, Hugo’ i forbindelse med AGFs første hjemmekamp siden Hugos død.

Det skete den 26. februar i en kamp mod Silkeborg IF.

Hugo og Thomas brugte mange timer gennem årene på Ceres Park for at se deres hold spille. Du kan læse hele Ekstra Bladets dækning af lørdagens koncert her.