Den danske stjernerytter beholdt femtepladsen – men der var vigtigere ting at bekymre sig om.

Baskerlandet Rundt bød på noget af en prøvelse for cykelrytterne under den seneste etape, hvor Visma-Lease a Bike-holdet måtte navigere gennem regn og risikofyldte veje.

Holdets danske stjerne, Jonas Vingegaard, formåede at bevare sin position som nummer fem i den samlede stilling, men det var de nervepirrende vejrforhold, der stjal overskrifterne.

Læs også: Keld og Hilda åbner op: Sådan har dødsfald påvirket

Holdets sportsdirektør, Frans Maassen, delte åbent sin lettelse efter etapens afslutning:

“Jeg er lettet over, at vi overlevede denne etape uskadt,” udtalte han ifølge B.T.

“Regnen og de glatte veje viste sig at være meget farlige. Det var en stressende dag, men jeg er glad for, at vi kunne afslutte den problemfrit.”

Læs også: Sofie Linde afslører: Måtte sige stop

Den samarbejdsvilje og taktiske snilde, som holdet udviste, blev særligt tydelig i arbejdet for at beskytte Vingegaard mod løbets farer. Loe Van Belle fik ros for sit bidrag til at holde den danske rytter ude af problemer, hvilket illustrerer holdets samlede styrke og dedikation.

Udover holdets interne triumfer, så etapen også Mattias Skjelmose rykke op på andenpladsen i den samlede stilling, hvilket tilføjer endnu et spændende lag til dette års Baskerlandet Rundt.

Med udsigt til 3000 højdemeter i den kommende etape, hvoraf de fleste er koncentreret i starten, forventes der ikke store omvæltninger blandt favoritterne. Dog vil rytternes udholdenhed og strategiske forberedelse blive sat på endnu en prøve, som de navigerer gennem dette unikke terræn.