Prins Harry kom i den grad i modvind efter den uvenlige kommentar.

Prins Harry har mødt skarp kritik for sin opførsel over for en gruppe journalister, der fulgte ham og hans hustru Meghan Markle på en royaltur for år tilbage.

Under en større tur til Australien, Fiji, Tonga og New Zealand, som fandt sted kun få måneder efter deres royale bryllup, kom Sussex-parret under lup.

LÆS OGSÅ  Så langt nede skal Prins Harry sidde til Charles' kroning

Turen faldt sammen med Invictus Games i Sydney, og blev betragtet som en succes, især da Meghan offentliggjorde sin første graviditet ved ankomsten til Sydney.

Men bag kulisserne var der spændinger, som den royale korrespondent og forfatter Valentine Low afslørede under en optræden på HELLO!’s podcast. Han beskrev et akavet øjeblik mellem prins Harry og de journalister, der dækkede turen.

Det skriver Mirror.

Journalisterne, der havde været væk fra deres familier i over 16 dage, regnede med en uformel snak med det royale par på flyveturen fra Tonga til Sydney.

Der er tradition for, at de kongelige under flyvningen trækker ned i flyets bagende for en off-the-record samtale med pressen. Denne gestus er ment som en måde at skabe bånd og holde stemningen god blandt de rejsende journalister.

LÆS OGSÅ  Kronprinsen har truffet stor beslutning: Kan blive den første nogensinde

Men denne gang blev det til alt andet end stærke bånd, mellem prins Harry og pressen.

Valentine Low mindede Harry om, at journalisterne blev lovet et sådant møde, men trods det, blev det aldrig til noget under flyvningen.

Først efter flyet landede, kom Harry og Meghan tilbage til bagenden af flyet. Mens Meghan ikke sagde så meget, vakte prins Harry opsigt.

Angiveligt sagde han: “Tak fordi I kom, selvom I ikke var inviteret.”

LÆS OGSÅ  Vil Kong Charles slutte fred?

Denne kommentar blev mødt med forvirring og forargelse blandt journalisterne. Low beskrev det som “spektakulært uhøfligt” og påpegede, at medierne faktisk var blevet inviteret til at dække turen.

I sin bog ‘Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown’ uddyber Low hændelsen og journalisternes reaktioner.

Han afslørede også, at Harrys stab senere informerede ham om, hvor dårligt kommentaren blev modtaget, hvortil Harry angiveligt svarede: “Nå, de skulle ikke have fået mig til at gøre det.”

Selvom det er mange år siden, så er kommentaren nu omtalt, da den er kommet frem i bogen.