Annoncørbetalt indhold

Rigtigt mange parcelhusgrunde er omkranset af smuk hæk. Det kan tage mange år at få en høj og frodig hæk, og derfor er det blevet meget populært at plante en færdighæk. En færdighæk udmærker sig ved, at du får leveret hækplanter i prima kvalitet, der allerede har den fulde højde, og som er blevet passet og plejet i flere år.

Har du bygget nyt hus?

Et nybygget kvarter kan se meget bart ud. Nogle gange minder det mest om en bar mark, hvor husene er placeret tilfældigt. Det betyder også, at der er meget åbent ind til naboen, og det kan være svært at finde privatliv i sit eget hjem.

Har du ikke tålmodighed til at vente på, at små hækplanter skal vokse sig store, bør du overveje, om det er færdighæk, du skal investere i.

Færdighæk kan du som regel få leveret i en højde på 125 cm, 150 cm og 180 cm. Hos producenten vil hækplanterne have stået i lange lige rækker, og de vil være klippet, passet og plejet som hækken hjemme i haven.

Er din gamle hæk blevet træt at se på?

Det er ikke kun i nybyggede kvarterer, du kan have stor glæde af at købe færdighæk. Bor du på en grund, der allerede er etableret og har brug for at skifte eller friske din gamle hæk op, kan du med stor fordel benytte færdighæk.

Færdighæk fås i mange forskellige sorter og højder, så der er stor sandsynlighed for, at du finder lige netop den hæk, der passer til din have.

Hvilken færdighæk skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige producenter af færdighæk i Danmark, og de bliver dyrket på forskellig vis. Derfor skal du overveje, hvad en flot hæk er for dig, og hvor stort anlægningsarbejde du vil lægge i det.

De traditionelle færdighæk planter vil blive leveret med en stor, tung klump jord. Ved denne type er der en del gravearbejde i forberedelsen, og det er alt i alt en tung opgave at plante en hel hæk.

Der findes enkelte producenter, der har gjort op med den sædvanlige måde at dyrke færdighæk på, og som virkelig har tænkt på kundens tid og arbejde, uden det nødvendigvis er en dyrere løsning. Det helt nye er, at du kan købe 1 meter færdighæk, hvor rodnettet er koncentreret på ganske lidt plads, og derfor er arbejdet med at plante hækken meget lettere og mere simpelt.