Der er helt særlige traditioner forbundet med stedet.

I øjeblikket gør studerende over hele England sig klar til eksamensperioden.

Der knytter sig flere særlige traditioner til Prins William og Kate Middletons tidligere universitet, St. Andrews.

Fremtiden afgøres snart for de studerende, som arbejder på højtryk med sidste øjebliks forberedelser, før de afgørende eksamener, der vil afgøre, hvilket universitet de skal starte på til efteråret.

For dem, der ønsker at følge i kongelige fodspor, byder St. Andrews i Fife, Skotland, på mange muligheder. Det var netop her, at Prins William og Kate Middleton mødte hinanden og forelskede sig.

Prins William begyndte med at studere kunsthistorie, men skiftede til geografi i sit andet år og dimitterede med en Master of Arts i 2005. Kate Middleton studerede kunsthistorie og dimitterede samme år også med en MA.

Selvom mange kender til det kongelige pars uddannelse, er færre bekendt med de unikke traditioner, der findes på St. Andrews. Blandt disse er det årlige løb i havet kendt som May Dip og en forbandelse, der kan få studerende til at dumpe deres eksamener, hvis de ikke er forsigtige.

En fascinerende tradition er Patrick Hamilton-forbandelsen. Patrick Hamilton blev brændt på bålet i 1582 for sine protestantiske overbevisninger. På stedet for hans henrettelse findes en brostenssætning med initialerne PH, og ifølge traditionen vil en studerende, der træder på disse initialer, være forbandet til at dumpe deres eksamen.

For at bryde denne forbandelse kan man deltage i May Dip. Denne årlige tradition finder sted den 1. maj, hvor studerende samles ved East Sands og løber ud i Nordsøen for at vaske forbandelsen væk og få styr på deres akademiske fremtid.

På universitetet kan tredje- og fjerdeårsstuderende adoptere en førsteårsstuderende som en mentor og guide dem gennem studielivet.

Når mentorperioden afsluttes i midten af oktober, fejres det med en Raisin Weekend. Her underholder mentorerne deres førsteårsstuderende, som derefter klædes ud og deltager i den årlige Raisin Monday skumkamp i St Salvator’s Quad.

Denne tradition går flere århundreder tilbage og har sit navn, fordi førsteårsstuderende traditionelt takkede deres mentorer med et pund rosiner. I bytte modtager de en kvittering, der giver adgang til skumkampen.

Når skoleåret nærmer sig sin afslutning, og studerende er klar til at dimittere, deltager de traditionelt i en ‘soaking’ efter deres sidste eksamen. Her venter deres venner udenfor eksamenslokalet for at overøse dem med koldt vand som en markering af afslutningen på deres bacheloruddannelse.