Josef Fritzl kan blive løsladt fra fængslet inden længe.

Josef Fritzl, 88, blev idømt livsvarigt fængsel i 2009, efter de frygtelige forbrydelser, han havde begået mod sin datter, Elisabeth Fritzl, kom for dagens lys.

Han havde spærret hende inde i en lydtæt kælder i sit hjem i Amstetten, Østrig, og voldtaget hende i 24 år.

Hans seksuelle overgreb mod sin datter resulterede i syv børn, hvoraf et døde. Tre af disse børn blev tvunget til at blive i kælderen med Elisabeth, mens de andre tre blev opdraget i familiens hjem sammen med ham. Det skriver Unilad.

På trods af disse uudsigelige forbrydelser, kan han nu blive løsladt fra fængslet efter en psykiatrisk vurdering.

Lokale medier har rapporteret, at Fritzl nu virker forvirret, taler til fjernsynet, tror han er en popstjerne og forestiller sig besøg fra familien, som aldrig har fundet sted, ifølge en rapport fra Metro.

En ny psykiatrisk rapport om den dømte voldtægtsforbryder har også fastslået, at Fritzl knap nok kan gå og kræver en gangstativ for at komme omkring.

Heidi Kastner, en retspsykiatrisk ekspert fra Linz Universitet, har brugt et år på at forberede en ny undersøgelse af Fritzl og konkluderede, at han ikke længere var farlig.

Kastner sagde, at Fritzl nu kan overføres gennem det normale fængselssystem, hvilket er de første skridt i hans løsladelse.

Det er blevet sagt, at Fritzl sandsynligvis vil tilbringe sine sidste dage i komforten af et plejehjem, men en domstol vil beslutte, hvor han skal flyttes hen

på grund af hans forværrede helbredstilstand.

Fritzl begyndte sit mareridt over sin datter, da hun kun var 18 år gammel, hvor han lokkede hende ned i kælderen. Hans kone, Rosemarie, indgav en efterlysning, da hun indså, at deres datter var forsvundet, men Fritzl havde overbevist politiet og sin kone om, at Elisabeth havde efterladt et brev, hvor hun påstod at ville bo hos venner, og ikke ønskede at blive fundet.

Fritzl blev anholdt i 2008, efter han var blevet tvunget til at tage et af de børn, han havde avlet, til hospitalet, med Elisabeth i slæb. Det var her, Elisabeth fortalte politiet, at hun havde været holdt fanget. Elisabeth var 42 år.

Verden blev chokeret og forfærdet over historien, med naboer, der beskrev ham som en person, der passede ind og holdt sig for sig selv.

Elisabeth og hendes børn blev taget i pleje af de østrigske sociale tjenester efter Fritzls anholdelse og lever nu under nye aliaser.