Sådan går det med Josef Fritzls datter, Elisabeth Fritzl i dag

Verden var i chok, da det kom frem, at østrigeren Josef Fritzl havde låst sin datter Elisabeth Fritzl inde i en kælder i familiens hus i Amstetten i Østrig I hele 24 år, uden at nogen opdagede det.

Da Elisabeth forsvandt i 1984, var hun 18 år gammel. Joseph meldte hende savnet og fortalte alle, at hans datter var stukket af til en religiøs sekt. Politiet siges at have gjort lidt for at forsøge at finde hende.

Men hun var ikke løbet væk, hun blev låst inde i kælderen, bag otte låste døre, hvor hun blev voldtaget mange tusinde gange af sin far. Voldtægterne førte til syv fødsler. Et af børnene døde, og under retssagen indrømmede Josef Fritzl, at han havde brændt liget.

Tre af de børn, Elisabeth ufrivilligt fik med sin far, dukkede pludselig op på dørtrinnet til Josef Fritzl og hans kone, da de var spædbørn. Der fulgte breve med børnene, hvor Elizabeth tilsyneladende forklarede, at hun ikke kunne tage sig af dem. I virkeligheden var det Josef selv, der havde skrevet brevene. De tre andre børn boede sammen med Elisabeth i fangekælderen.

Elisabeth Fritzls frihed

Friheden kom i april 2008, da Elisabeths førstefødte, Kerstin, havde vejrtrækningsproblemer. Kerstin var 19, mens Elisabeth var 42. Elisabeth tryglede sin far om at lade sin datter komme på hospitalet. Kerstin blev til sidst kørt på hospitalet. Her fortalte Joseph personalet, at hun var hans barnebarn. Han holdt sig til historien fra 1984 og sagde, at han ikke vidste, hvor Kerstins mor, Elisabeth, var.

Men da lægerne ikke kunne stille diagnosen Kerstin, sendte de en offentlig appel i medierne om, at Elisabeth måtte tage kontakt.

Det lykkedes hende endelig at overtale Fritzl til at slippe hende ud og lade hende gå på hospitalet med ham.

På hospitalet, og med garanti for, at hun aldrig ville se sin far igen, fortalte Elisabeth den frygtelige historie. Samme aften slog politiet til i Fritzls hus i Amstetten og fandt yderligere to børn fanget i kælderen.

Foto: Privat

I dag er Elizabeth Fritzl gift

Under retssagen mod Josef Fritzl var mediepresset enormt. Men Elisabeth Fritzl undslap kameralinserne og har holdt lav profil hele tiden. I dag er hun 54 år og bor et ukendt sted med en ny identitet.

Elizabeth er nu gift og bor med sine børn i en lille by med mindre end 2.000 indbyggere i det nordlige Østrig.

Det skriver Who.com.au.

Børnene er mellem 17-31 år. Byens navn og nøjagtige placering er hemmelige.

– Familien har det godt. De kommer ofte til min restaurant, og vi behandler dem, som vi behandler alle vores gæster. Alle i byen kender dem, de har det godt i deres liv. Fortæller en lokal restaurantejer.

En anden beboer i byen fortæller, at givet det, de har været igennem, er de meget sjove, glade og griner meget.