Nu lyder der en rørende afsløring om dronning Elizabeths sidste ord til Liz Truss.

Det er kommet frem, hvad dronning Elizabeth II sagde i sine sidste timer, ifølge tidligere premierminister Liz Truss, der besøgte hende på Balmoral Slot i Skotland kort før hendes død i september 2022. Den tidligere premierminister beskriver dronningen som både opmærksom og rådgivende under deres sidste møde.

Det skriver Daily Mail.

Under sit sidste besøg hos Storbritanniens historisk længst regerende monark, modtog Liz Truss, der har rekorden for den korteste tid som premierminister, råd om at håndtere presset fra sit embede. I et interview med The Sun afslører Liz Truss de sidste seks ord fra dronningen: “Jeg ser dig igen næste uge.” En kommentar Liz Truss tog til sig i troen på et kommende møde, som dog aldrig blev til virkelighed, da dronningen døde to dage efter deres møde.

Læs også: Afslører nye detaljer: Har været længe undervejs

Dronningens død blev officielt annonceret af Buckingham Palace den 8. september 2022, hvilket udløste landesorg. Under et interview på The Sun’s program “Never Mind the Ballots”, roste Truss dronningen for hendes visdom og skarphed. Oplysninger fra Truss’ nye bog, “Ten Years To Save The West”, som blev bragt i Mail, inkluderer et tilbageblik på dronningens levende interesse og skarphed til det sidste.

På trods af dronningens svækkede helbred, beskrevet som “skrøbelig” men stadig “opmærksom”, var hun beslutsom omkring deres planlagte genmøde. Dronningen, der på det tidspunkt anvendte en gåstok på grund af periodiske mobilitetsproblemer, rådede Truss til at “tage det med ro” — et råd Truss reflekterer over, hun måske burde have fulgt.

Læs også: Se med når Hans Pilgaard stiller ‘Det store spørgsmål’

Den tragiske nyhed om dronningens bortgang ramte blot dage efter Truss havde overtaget embedet i Downing Street nr. 10, hvilket efterlod hende i en udfordrende og ukomfortabel position under de efterfølgende ceremonier. Truss beskriver disse øjeblikke som overvældende og præget af både sorg og ærefrygt.

Endvidere afslører Liz Truss, at hendes første møde med Kong Charles efter dronningens død bar præg af en “bizart følelse af kammeratskab”, da de begge stod overfor nye udfordringer i deres respektive roller. På det tidspunkt havde bevægelser allerede været i gang blandt konservative parlamentsmedlemmer for at afsætte hende, en periode markeret med stor politisk pres.