Til alle rockfans: sæt kryds i kalenderen.

Sommeren-2024 kommer i dén grad til at stå i rockens tegn for danskerne.

Ikke alene vender tyske Rammstein tilbage til Danmark efter to anmelderroste koncerter i Odense, men Foo Fighters og selveste Bruce Springsteen vil også være at finde i den danske sommerrock.

Og nu har et fjerde giganavn sat Danmark som en del af tour-planen, skriver Nyheder.dk.

Rocklegenden Queens of the Stone Age, kendt for ikoniske hits som “Go with the Flow”, “No One Knows” og “Little Sister” vil være hovednavnet på Syd for solen 2024, afslører festivalens arrangører.

Efter en succesfuld optræden på årets Roskilde Festival, vil bandet igen levere et “eminent liveshow” som en del af festivalens lørdagsprogram.

Xenia Grigat, programansvarlig for Syd for solen, er begejstret over at have Queens of the Stone Age på plakaten:

“Guitaren går forrest på Syd for solens lørdagsprogram til sommer, hvor både rock og indie bliver omdrejningspunktet for lineuppet. Jeg har svært ved at komme i tanke om et band, der passer bedre ind som hovednavn i sådan en musikalsk agenda i dag end netop Queens of the Stone Age.”

Efter at have udgivet deres selvbetitlede debutalbum i 1998, fejrer Queens of the Stone Age næste år 25-års jubilæum. Deres seneste album, “In Times New Roman…,” blev udgivet tidligere på året og har allerede modtaget positive anmeldelser.

Syd for solen, en tredages musikfestival, blev lanceret for to år siden og har til formål at blive en tilbagevendende tradition. For at forbedre publikumsoplevelsen næste år flytter festivalen til Valbyparken og skifter datoerne til august.

Selvom Queens of the Stone Age står i centrum på lørdagen, byder festivalen også på elektronisk musik torsdag med DJ’en Fred again.. blandt de optrædende. Fredagens hovednavn er endnu ikke offentliggjort.

Arrangørerne håber på en problemfri festival, da de adresserer tidligere kritikpunkter omkring indgangsforhold og køer.

“Ganske enkelt fordi vi gerne vil være et fyrtårn og noget at se frem til, når københavnerne vender hjem fra ferie og tilbage til deres venner og det gode byliv igen.” annoncerede festivalen.