H.K.H. Prins Joachim har de seneste par måneder skulle vænne sig til ikke længere at omtale sine børn med royale titler.

I efteråret sidste år fik hans tre sønner og ene datter nemlig fjernet titlerne som “prinser” og “prinsesse”, og skal i stedet omtales for deres nedgraderede titler som grever og komtesse.

Men det er ikke kun Nikolai, Felix, Henrik og Athena, der står til at få skiftet titel. Nu er det nemlig blevet prins Joachims kone, prinsesse Maries, tur, skriver BILLED-BLADET.

Torsdag delte det danske kongehus en række billeder på deres offentlige Instagram-profil af den 47-årige prinsesse, hvor de stolt kunne bringe den store nyhed.

Prinsesse Marie er nemlig blevet udnævnt til sektionsleder á la suite i Beredskabsstyrelsen.

Kongehuset uddyber i opslaget, at den fornemme titel falder i sammenhæng med prinsessens deltagelse i Beredskabsstyrelsens indsatslederuddannelse.

‘Beredskabsstyrelsens indsatslederuddannelse giver kompetence til at lede alle typer af indsatser på et skadested. Uddannelsen består af en beredskabsfaglig del og derefter en tværfaglig del, hvor der også deltager ledere fra politiet og sundhedsberedskabet’ skriver kongehuset i opslaget, og fortsætter.

‘Prinsessens engagement i Beredskabsstyrelsen går tilbage til 2011, hvor Hendes Kongelige Højhed gennemførte en operativ introduktionsuddannelse. Siden har Prinsessen gjort frivillig tjeneste som projektmedarbejder inden for forebyggelsesområdet og deltaget i øvelser, møder og kurser samt besøgt Beredskabsstyrelsens enheder og samarbejdspartnere’.

Du kan se den stolte prinsesse modtage titlen i billedet herunder:

Stort tillykke, prinsesse Marie