I weekenden blev prins Charles kronet som Kong Charles efter dronning Elizabeths bortgang sidste år. Denne sjældne begivenhed, som ikke har fundet sted i 70 år, bragte også opmærksomheden hen på prins Harry, der deltog som en yderst isoleret figur i sin egen familie.

Siden prins Harry og hertuginde Meghan forlod kongehuset og flyttede til Californien, har deres forhold til den kongelige familie været anstrengt.

Prins Harry deltog alene i kroningen og ledsagedes af sine to kusiner, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice.

Ifølge Birgitte Borup, udlandsredaktør på Berlingske, spekuleres der i, om kroningens planlægning på Archies fødselsdag var bevidst for at give Meghan en grund til at blive hjemme og Harry en undskyldning for at forlade begivenheden tidligt.

Under kroningen blev prins Harry yderligere ydmyget ved sin placering i kirken. I stedet for at sidde i forreste række med sin bror, blev prins Harry placeret på tredje række bag sin faster prinsesse Anne.

Prinsesse Annes store fjerhat skabte et synsproblem for prins Harry, der måtte strække halsen for at kunne se noget under ceremonien. Birgitte Borup tolker dette som en yderligere ydmygelse af prins Harry.

Efter ceremonien forlod prins Harry hurtigt stedet og deltog ikke i kongeparrets balkonhilsen til folket. Han vendte tilbage til Los Angeles mindre end 24 timer efter kroningen. Dette understreger den ændrede status, prins Harry nu har både i kongehuset og i sin egen familie.