Den lille prins fylder fire år den 6. maj, samme dag som kong Charles skal kronres. Med far prins Harry i England, bliver det en stille fejring for Archie.

Det skriver det amerikanske magasin People.

“Der vil blive afholdt et lille selskab med mor hertuginde Meghan, hendes mor Doria Ragland – og nogle venner og selvfølgelig lillesøster prinsesse Lilibet,” skriver magasinet og henviser til kilder tæt på familien.

Efter flere ugers spekulationer omkring hvorvidt kongens yngste søn, prins Harry, ville deltage i kroningen af kong Charles, udsendte Buckingham Palace denne pressemeddelelse for lidt over en uge siden.

“Buckingham Palace er glade for at kunne bekræfte, at hertugen af Sussex vil deltage i kroningsceremonien i Westminster Abbey den 6. maj. Hertuginde Meghan vil blive i Californien med prins Archie og prinsesse Lilibet.”

Samtidig vakte det opmærksomhed, at hertuginde Meghan prioriterede sønnens fødselsdag frem for kroningen af sin svigerfar, kong Charles.

Forholdet mellem prins Harry og hertuginde Meghan i USA og de andre kongelige i Storbritannien har længe været meget anspændt. Ikke mindst efter Netflix-dokumentaren og prins Harrys selvbiografi.

Men i parrets hjemlige omgivelser er forholdene langt bedre. Ikke mindst er der ifølge Peoples kilder et tæt og nært forhold mellem parrets to børn, prins Archie og prinsesse Lilibet.

“De er så søde sammen, og han er meget opmærksom over for sin lillesøster. Når hun ikke er i nærheden, spørger storebroren ofte “hvor er Lili”,” skriver People.

Lilibet er i øvrigt opkaldt efter sin oldemor, dronning Elizabeth, som havde Lilibet som sit kælenavn. De to mødtes for første gang sidste år, da prins Harry tog sin familie med til dronningens platinjubilæum.

I vinter blev det også klart, at prins Harry og hertuginde Meghans to børn er henholdsvis prins og prinsesse. Titlerne har de fået, efter at bedstefar kong Charles blev konge.

“Børnenes titler har været en fødselsret siden deres bedstefar blev konge. Denne sag har været afgjort i nogen tid, i enighed med Buckingham Palace,” lød det dengang i en udtalelse fra talspersonen for prins Harry.