Statsminister Mette Frederiksen (S) sætter fredag kurs mod Paris for at mødes med den franske præsident Emmanuel Macron.

Ifølge Statsministeriets pressemeddelelse som B.T. har modtaget, vil mødet finde sted i Élysée-palæet, hvor de to ledere skal drøfte en række vigtige emner, herunder Ukraine, EU’s strategiske dagsorden, sikkerhed, forsvar, europæisk konkurrenceevne og grøn omstilling.

LÆS OGSÅ  Janni Ree har forladt Afrika uden Karsten: Nu forklarer hun årsagen bag

“Støtten til Ukraine står før alt andet, og det fylder i alle diskussioner på den internationale scene. Ukraine har akut brug for ammunition og for luftforsvar. Vi skal fortsætte med at levere uden at ryste på hænderne. Danmark bakker utvetydigt op om Ukraines kamp for frihed, så længe det kræves,” siger Mette Frederiksen.

Udover Ukraine vil samtalerne også omhandle den bredere sikkerhedssituation i Europa og de udfordringer, som kontinentet står overfor i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine.

Frederiksen understreger vigtigheden af at stå sammen med tætte allierede som Frankrig for at sikre Europas fremtid.

LÆS OGSÅ  'Vild med dans'-stjerne deler trist besked

“Krigen har allerede betydning for resten af Europa. Den internationale orden er udfordret. Vi kan ikke tage fred og frihed for givet på vores kontinent. Det kræver handling,” lyder det fra statsministeren. Hun tilføjer: “Vi skal investere i vores forsvar, styrke vores konkurrenceevne for at sikre Europas globale indflydelse og stå sammen med vores tætte allierede som Frankrig. Europas fremtid er på spil. Jeg ser frem til at tale med præsident Macron.”

Dette bliver Mette Frederiksens andet besøg hos Emmanuel Macron, det første fandt sted i november 2019. Mødet i Paris kommer på et tidspunkt, hvor Europas politiske ledere er under pres for at finde fælles løsninger på både sikkerhedspolitiske og økonomiske udfordringer.

Forventningerne til mødet er høje, og både danske og franske borgere samt politiske analytikere vil følge med i de to lederes drøftelser og de potentielle beslutninger, der kan forme Europas fremtid.