Det var ikke planlagt at der i dag skulle afholdes et minuts stilhed – men et pludseligt dødsfald ændrede på planerne.

Dronning Mary, nyligt tilbage fra påskeferie, viste onsdag formiddag sin støtte og anerkendelse til Hjemmeværnet ved at deltage i en ceremoni, der fejrede 75-års jubilæet for dets oprettelse.

Ceremonien, som blev afholdt ved Frihedsmuseet i København, begyndte med et dybfølt minuts stilhed til ære for en tragisk hændelse, hvor en kvinde i tjeneste hos Hjemmeværnet mistede livet af et hjertetilfælde natten før begivenheden.

Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også: Annette Heick afslører stor beslutning: “Venner og familie tager sig til hovedet”

Dronningens tilstedeværelse tilføjede en særlig dimension til begivenheden, der ikke blot ærede Hjemmeværnets lange historie, men også mindedes de, der har ofret sig i tjenesten.

Dronning Mary har selv en markant karriere i Hjemmeværnet, som begyndte tilbage i 2008 som menig, før hun avancerede gennem graderne til major a la suite i 2023.

Læs også: Afslører dette års medalje til Royal Run: Har tilføjet minde

Den højtidelige ceremoni blev afholdt i skyggen af den nylige tragedie, men styrkede samtidig fællesskabet og samhørigheden blandt deltagerne.

Hjemmeværnet, som i dag består af næsten 43.000 frivillige soldater, spiller en afgørende rolle i Danmarks militære forsvar samt støtter de civile myndigheder i en bred vifte af opgaver.

Efter dronningens tilbagevenden fra ferie ser dronningen allerede frem til sin næste officielle opgave, som vil finde sted den 7. april. Her vil hun indvie indlemmelsen af den sydlige del af Jægersborg Hegn som urørt skov.