Kort efter ophavsretssagen mod Marvin Gaye overraskede Grammy-vinderen Ed Sheeran sine fans. Der var mange fans, der pludselig fik deres livs oplevelse.

Sangeren ville egentlig besøge sin pop-up butik i Soho, hvor hans seneste album kunne købes.

I centrum for det hele var Sheerans hitsang “Thinking Out Loud”, som han var blevet anklaget for at have kopieret. Rettens ord faldt heldigt ud for pop-smeden, der fejrede det med at optræde på gaden i New York.

Ifølge magasinet Page Six sprang sangeren op på en bil og spillede guitar. Imens var han omgivet af en skare fans, der var kommet for at købe hans seneste album.

Tilskuere og fans filmede den pludselige koncert. Hvilket blev lagt på sociale medier.

Den 32-årige, der virker afslappet og afbalanceret i TikTok-videoen, er uden tvivl glad for, at ophavsrettighedssagen blev afgjort til hans fordel.

Men ved at deltage i retssagen gik den indfødte brite glip af sin bedstemors begravelse.

“Vi har brugt de sidste otte år på at tale om to sange med dramatisk forskellige tekster, melodier og fire akkorder, som også er forskellige og bruges hver dag af sangskrivere over hele verden. De er en del af sangskriverens alfabet, vores værktøjskasse, og de burde være der for os alle. Ingen ejer dem eller måden, de spilles på, ligesom ingen ejer farven blå,” sagde sangeren i retten.

Den 32-årige, der meddelte, at han ville stoppe med at spille musik, hvis han tabte retssagen:

“Jeg er bare en fyr med en guitar, der elsker at skrive musik, som folk kan nyde. Jeg er og vil aldrig tillade mig selv at være en pengekasse, som alle kan pille ved. Det faktum, at jeg var nødt til at være i New York til denne retssag, betød, at jeg gik glip af min bedstemors begravelse i Irland med min familie, og jeg vil aldrig få den mulighed tilbage.”