Et nyt portræt af prinsessen har chokeret.

En storm af kritik har rejst sig omkring et nyt portræt af Kate Middleton, malet af kunstneren Hannah Uzor, som blev afsløret i juli-udgaven af magasinet Tatler. Dette portræt, der viser prinsessen af Wales iført en hvid kjole med et blåt skærf og en tiara, har skabt stor forargelse blandt offentligheden.

Mange kongelige observatører har udtrykt deres utilfredshed med, hvordan Middleton er blevet portrætteret. En kritiker kommenterede, at det ligner “et dårligt projekt fra folkeskolen,” mens en anden spurgte, om det var en joke. En tredje bemærkede, at uden kjolen ville det være umuligt at genkende, hvem det forestillede.

Det skriver New York Post.

Kunstneren Uzor forklarede i magasinet, at hun havde brugt meget tid på at studere billeder og videoer af Catherine for at fange hendes essens, både i familiære og diplomatiske sammenhænge. Alligevel har portrættet ikke formået at imponere offentligheden, der sammenligner det med et skoleprojekt af lav kvalitet.

Foto: Tatler

Denne kontrovers kommer kort efter, at Kong Charles III afslørede sit eget nye portræt den 14. maj, hvilket også blev mødt med kritik. Maleriet, der viser monarken mod en rød baggrund, blev beskrevet som værende satire, og en observatør spurgte, om den røde farve repræsenterede “alt blodet på hans hænder.”

En anden mente, at selvom kunstneren havde fanget kongens ansigtsudtryk godt, så matchede den skarpe røde baggrund ikke blødheden i hans udtryk.

Diskussionen om portrættet af Middleton har også drejet sig om hendes fravær fra offentligheden siden januar, før hun annoncerede sin kræftdiagnose. En kritiker spekulerede i, om kunstnerens vag hukommelse om prinsessens udseende havde påvirket resultatet.

Reaktionerne spænder fra “hylende morsomt forfærdeligt” til “absolut frygteligt,” hvilket understreger den bredt delte utilfredshed med det nye portræt af Kate Middleton.