Den legendariske skotske skuespiller Sean Connery, der gjorde rollen som James Bond ikonisk, døde i 2020 i en alder af 90 år. Nu træder hans nære ven og Formel 1 legenden Sir Jackie Stewart frem og afslører nye detaljer om deres sidste møde, kort før skuespillerens død.

Sir Jackie Stewart besøgte sin gode ven omkring en uge inden hans død og var sandsynligvis den sidste ven, der så ham i live.

I dokumentarserien ‘Autopsy: The Last Hours Of’ fortæller han om deres sidste møde, hvor de sammen så filmen ‘The Hill’, et fængselsdrama fra 1965, som Sean Connery anså for at være det bedste arbejde, han nogensinde havde gjort.

Tragisk udgang på livet

Men Sean havde det langt fra godt under deres møde.

“Jeg mødte ham kort tid før, han døde, og det var et trist syn. Jeg tror, at han ville have foretrukket at forlade os tidligere,” fortalte Sir Jackie Stewart til British Express.

Efter Sean Connerys død oprettede Sir Jackie velgørenhedsorganisationen ‘Race Against Dementia’ for at finansiere banebrydende forskning i forebyggelse og helbredelse af demens.

Sean Connery døde på Bahamas, men han havde et sidste ønske om at blive genforenet med Skotland. Sir Jackie Stewart rejste derfor til Skotland sammen med Sean Connerys kone, Micheline, og spredte vennens aske i Edinburgh, byen hvor skuespilleren blev født.

Sean Connery var en af de mest elskede og respekterede skuespillere i sin tid og vil altid blive husket for sine uforglemmelige roller og sit talent.