Landsholdstræneren sætter ord på spillerens tilstand.

Man kan få flere skader som professionel håndboldspiller, end bare hudafskrabninger og blå mærker. Psyken skal også plejes, når symptomer begynder at vise sig.

Det er desværre tilfældet for en af landets største og mest hyldede håndboldstjerner Mikkel Hansen, der kort tid efter hans tredje VM-sejr med herrelandsholdet, måtte sygemelde sig med stress på ubekendt tid.

Flere af holdets spillere har sendt kærlige hilsner i Hansens retning. Blandt andet Mathis Gidsel har fortalt om hans egen svære mentale kamp, og sendt varme hilsner mod den helende landsholdskammerat.

Nu har “kaptajnen på VM-skibet”, landstræner Nicolaj Jacobsen også udtalt sig om Hansens tilstand for første gang, under landsholdets første samling siden VM-sejren, skriver B.T.

“Jeg har kontakt med Mikkel, men nu er det vigtigste for ham ro. Og det vil jeg også gerne give ham. Derfor vil jeg heller ikke udtale mig om hans sag lige nu. Vi håber alle, at han på et tidspunkt bliver frisk igen og klar til at spille håndbold” fortæller den tredobbelte VM-vindende træner.

Jacobsen roser den syge backspiller med hans beslutning om at tage en tiltrængt og nødvendig pause fra sporten, så Hansen forhåbentlig kan komme tilbage i ligeså god topform som han plejer.

“Det er altid vigtigt at mærke efter” uddyber landstræneren.

“På et tidspunkt, hvis der ikke er mere at give af, så er man nødt til det, ellers så kommer man så langt ned, at man ikke kan komme op af det igen. Derfor er det rigtig fint, at Mikkel har mærket efter. Og som sagt håber vi, det går fremad, og at han kommer på håndboldbanen på et eller andet tidspunkt igen”.

På torsdag møder Jacobsens toptunede håndbolddrenge det tyske landshold i den såkaldte Euro Cup på dansk jord, inden returkampen finder sted i Hamborg på søndag.