For et par måneder siden var der begejstring, da DR meddelte, at de søgte nye deltagere til deres populære boligprogram ‘I hus til halsen’.

Det var et tegn på, at endnu en sæson af det hyggelige program var på vej, med Søren Vester, Line Franck og Dennis Lindequist ved roret, hvor de hjælper danskere med at navigere i et vanskeligt boligmarked.

Men i går kom DR med en overraskende nyhed. Søren Vester vil ikke længere være en del af programmet.

I en pressemeddelelse udtalte DR:

“Søren Vester har ønsket at stoppe med ‘I hus til halsen’ og bruge mere tid med familien og egen have. Det respekterer vi selvfølgelig og takker for de mange år. Derfor har vi nu været ude og lede efter en ny kreativ ildsjæl og vært til programmet.”

Søren Vester har selv udtalt sig om sin afgang fra det elskede program i et interview med Billed-Bladet. Udover ‘I hus til halsen’ har han også været vært for ‘Søren Vesters have’ på DR og forklarer, at optagelserne for de to programmer fandt sted samtidigt. Dette resulterede i en hektisk tidsplan og lange arbejdsdage, som han nu ønsker at ændre.

Han forklarer også, hvor udfordrende det er at arbejde med ‘I hus til halsen’:

“Når man laver ‘I hus til halsen’, er man 100 procent på. Man er væk en uge ad gangen, og det har altså nogle omkostninger i forhold til familien og det lokale foreningsliv, som jeg er en del af. Der er en grund til, at vi er flyttet til Thise, og det er, at det er en skøn plet, hvor vi gerne vil være,” siger han til mediet.

Efter syv succesfulde sæsoner med programmet ønsker Søren Vester at undgå at blive låst fast i ét projekt og i stedet fokusere på sine personlige prioriteter, såsom familie og lokalsamfundet.