Efter to årtier er det nu snart slut.

Efter næsten to årtier ved roret vil Nikolaj Hübbe i 2026 forlade sin stilling som balletmester for Den Kongelige Ballet.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Influencer taber kampen mod kræft: Hendes sidste video vinder alles hjerter

Hans afgang markerer enden på en betydningsfuld periode for Danmarks mest prestigefyldte balletkompagni, og indleder samtidig en global søgen efter hans efterfølger.

”Jeg er både beæret og stolt af at stå i spidsen for Den Kongelige Ballet, og ser med lige så stor begejstring frem til de to næste sæsoner som de foregående 16. Men det er ikke nogen hemmelighed, at denne kontrakt skulle være min sidste som balletmester,” lyder det fra Nikolaj Hübbe, som fortsætter:

“Det har på alle måder været både berigende og et kæmpe privilegie, at have det kunstneriske ansvar for et af verdens bedste balletkompagnier. Det bliver samlet til 18 år som balletmester for vores fantastiske ballettradition. Men når du har det overordnede ansvar i så mange år, følger også ansvaret for at sikre Kompagniets fortsatte udvikling med vedvarende ny inspiration, og derfor føler jeg, at det er rigtigt at give stafetten videre fra 2026.”

Det Kongelige Teater annoncerede Hübbes planlagte afgang efter 18 år i teatret i en pressemeddelelse. I erkendelse af det store tomrum, Hübbe efterlader, har teatret igangsat en omfattende international rekrutteringsproces.

LÆS OGSÅ  Signe Molde køber hus til svimlende beløb

Mens Det Kongelige Teater forbereder sig på at sige farvel til en markant skikkelse, venter balletverdenen spændt på at se, hvem der bliver den næste til at føre balletkompagniets stolte arv videre. I mellemtiden må fans af den karismatiske danseekspert krydse fingre for at han fortsat vil være i dommerpanelet, når dette års ‘Vild med dans’ forventes at vende tilbage til efteråret.