Landstræneren deler ud om landsholdets fremtid.

OL i Paris kommer fortsat tættere på, og Danmarks helt store guldmedaljehåb, de danske håndboldherrer, er på alles læber under legene.

Men hvordan den perfekte trup skal afvikles, viser sig at være en større opgave end som så.

Landstræner Nikolaj Jacobsen står over for en nærmest umulig opgave, når han skal sammensætte den danske landshold. Med kun 14 spillere tilladt på holdet, adskiller situationen sig markant fra tidligere internationale turneringer, hvor op til 20 spillere kunne medbringes.

“Jeg må normalt tage op til 20 spillere med, hvad jeg nu sjældent gør. Og så har jeg derudover 16 mand, jeg kan indkalde i løbet af turneringen. Sådan har det også været til OL, hvor man har måttet have 15 eller 16 med, og så har man haft en bruttotrup på 35, du kunne indkalde i tilfælde af skader. Men det må du ikke længere. Når OL begynder, så er det de 17, jeg har valgt, der tæller,” forklarer Jacobsen i en samtale med Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ  Nu er det officielt: Se alle deltagerne til 'Stjerner i trøjen'

De nye regler skaber en usædvanlig udfordring for Jacobsen, som nu skal tænke alle mulige scenarier igennem og træffe beslutninger, der ikke kun påvirker spillet på banen, men også holdets fleksibilitet i tilfælde af skader. Med kun 14 spillere er hvert valg afgørende og kan have betydelige konsekvenser for Danmarks chancer i turneringen.

Med tanke på det forestående træningssamling fortæller Jacobsen om sit formål med samlingen:

“Jeg skal i hvert fald blive klogere på nogle ting og have nogle svar i forhold til den OL-udtagelse. Der skal testes nogle ting. Og det er meget sandsynligt, at nogle af de tanker, jeg har gjort mig, er bedre på papir end i praksis. Noget ryger i skraldespanden, mens andre ting kommer i OL-mappen, så jeg bliver klogere på det rent håndboldmæssige.”

Jacobsens arbejde med at forme den perfekte OL-trup er langt fra enkel, og de kommende uger vil vise, hvilke spillere der gør sig fortjent til en plads på det begrænsede hold.

Med så lidt spillerum til fejl er hver beslutning kritisk, og kun tiden vil vise, om Jacobsens strategiske valg vil føre Danmark til endnu en olympisk medalje.

LÆS OGSÅ  Ikke længere favorit: Sådan vinder Holger Rune i dagens opgør