Det er ikke mange måneder siden, at Nikolaj Jacobsens tropper blev sat til vægs af Frankrig i EM-finalen.

Men OL er lige om hjørnet, og her er der revanche til gode mod franskmændene, som snuppede guldet for næsen af dem til EM.

Det bliver dog ikke nogen let opgave, og derfor samles Håndboldherrerne til maj, hvor forberedelserne intensiveres med blot to måneder, til OL-flammen tændes i Paris.

Læs også ‘Sommerdahl’ vender snart tilbage: Det venter der i sæson 5

Og i den forbindelse har Nikolaj Jacobsen sat navne på sine tropper, der skal være en del af forberedelserne til verdens største sportsbegivenhed. Her bliver det naturligvis også omdrejningspunktet for ugens fem træninger og de to landskampe mod Norge og Kroatien, som landsholdssamlingen munder ud i.

En del af de profiler, der fik lov at sidde over under landskampen mod Schweiz i marts, er tilbage. Om tankerne bag sammensætningen af den 18 mand store trup siger Nikolaj Jacobsen:

“Jeg skal bruge ugen på at se, hvilke muligheder vi har til OL, når vi kun må have 14 spillere på holdkortet, og hvilke opstillinger vi kan bringe i spil”, lyder det fra den danske landstræner i en pressemeddelelse.

To Aalborg-profiler spares

To af de spillere, der var med til at sikre dansk EM-sølv i januar, men som ikke er med i den kommende samling, er Mikkel Hansen, der først for nylig er vendt tilbage fra en lyskeskade, samt Henrik Møllgaard. Nikolaj Jacobsen vil ikke risikere at overbelaste dem:

Læs også: Uventet drejning: Emil Midé Erichsen deler opdatering fra hospitalet

“Mikkel er ikke klar til sådan en uges landsholdssamling på nuværende tidspunkt. Han skal først spille noget mere, og Aalborg har også nogle svære og hårde kampe efterfølgende. Så derfor skal vi tænke os godt om på det her tidspunkt af sæsonen”, lyder det videre fra landstræneren.

Håndboldherrerne samles mandag den 6. maj og spiller mod Norge den efterfølgende lørdag klokken 16.15 og Kroatien søndag klokken 14.15.

Du kan se Danmarks trup herunder:

Målvogtere:

Niklas Landin, Aalborg Håndbold

Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere:

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Oskar Vind, GOG

Stregspillere:

Magnus Saugstrup, SC Magdeburg

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Emil Bergholt, Skjern Håndbold

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt

Thomas Arnoldsen, Aalborg Håndbold

Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg

Lasse Andersson, Füchse Berlin

Mads Mensah, Flensburg-Handewitt

Jacob Holm, Paris Saint-Germain

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Mads Hoxer, Aalborg Håndbold