Nu vender Sommerdahl snart tilbage på skærmen, og nu løfter TV 2 sløret for handlingen i den kommende sæson.

Solen skinner altid over Helsingør, men fiskehandleren Otto kaster sin mørke skygge hen over Dan Sommerdahl.

Sådan skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Premiere på TV 2 Play og TV 2 Charlie fra søndag 5. maj 2024

Læs også: Uventet drejning: Emil Midé Erichsen deler opdatering fra hospitalet

Der er gået et halvt år, siden politiet i Helsingør fangede fiskehandleren Otto og kystvagten Josefine med lasten fuld af narko. Dan Sommerdahl er dog overbevist om, at Josefine er uskyldig, men han kan ikke fortælle de andre på stationen hvorfor. Hvad kun Dan og Josefine ved, er, at Josefine tog med ombord på Ottos båd for at forhindre politiet i at opdage, at hun i virkeligheden var i færd med at smugle sin syriske familie til Sverige. Dan har samtidig mistet tilliden til sine gode venner Marianne og Flemming, fordi de gik bag om ryggen på ham og fik Josefine varetægtsfængslet.

Dan Sommerdahl gør det til sin mission at få sin elskede Josefine løsladt, og han presser på hos både Hanegaard og lederen for narkorelateret kriminalitet, Nick Jansen, for at få besøgsforbuddet ophævet.

Læs også: Rygterne tager til: Nu bryder Janni Ree tavsheden

Fiskehandleren Otto sidder også bag tremmer, men hans kriminelle netværk trækker tråde langt ud over fængslets mure. I fiskebutikken hjælper Ottos niece, Astrid, nemlig til – og her er det ikke kun fisk, der langes over disken. Sammen med den småkriminelle handelsstandsformand Arne Lind får hun til opgave at forpurre alle Dan Sommerdahls planer om at bevise Josefines uskyld og hjælpe Otto med at komme på fri fod.

På politistationen er der som altid travlt. Dan Sommerdahl og Flemming samt resten af drabsafdelingen må rykke ud til et skuddrab i et omrejsende tivoli, opklare mordet på en ung model under byens modeuge og finde gerningsmanden bag mordet på en kvindelig lokalpolitiker.

’Sommerdahl’ sæson 5 får premiere på TV 2 Play og TV 2 Charlie søndag 5. maj.